RESULTATS ELECCIONS MUNICIPALS  |  RESULTATS BARCELONA  |  RESULTATS GIRONA  |  RESULTATS LLEIDA  |  RESULTATS TARRAGONA
Món Global
Un cotxe destruït es troba enmig de la devastació després d'un tornado a Rolling Fork
Foto: Un cotxe destruït es troba enmig de la devastació després d'un tornado a Rolling Fork | EFE/EPA/CHRIS TODD
Estats Units

Un tornado arrasa poblacions a Mississipí (EUA) i deixa desenes de morts

Temps de lectura: 1 minut
Un cotxe destruït es troba enmig de la devastació després d'un tornado a Rolling Fork
Foto: Un cotxe destruït es troba enmig de la devastació després d'un tornado a Rolling Fork | EFE/EPA/CHRIS TODD

Un tornado ha arrasat diverses poblacions a Mississipí (Estats Unts) i ha deixat almenys 21 persones mortes durant els 160 quilòmetres que s'ha passejat pel país nord-americà.

Per què és important? El comtat més afectat ha estat el de Sharkey, on almenys 13 persones han mort, seguit dels comtats de Carroll i Humphreys, amb tres morts en cadascun.

  • Altres dues persones han mort en el comtat de Monroe, segons les estimacions dels diferents departaments forenses a la cadena estatunidenca CNN.

En profunditat: La xifra de morts podria augmentar donada la magnitud de les operacions de cerca i rescat que estan tenint lloc ara en els comtats de Sharkey i Humphreys, tal com ha explicat l'Agència per a Gestió d'Emergències de l'estat.

  • De fet, la localitat de Rolling Fork, on resideixen unes 2.500 persones "ha quedat pràcticament devastada", segons el president de l'organització humanitària United Cajun Navy, Todd Terrell, com també Silver City, una població amb uns 340 habitants, que ha estat escenari d'enormes danys, segons l'agent de la Patrulla de Carreteres Jose Watson.

Reaccions: Les xarxes socials s'han omplert de vídeos del desastre mediambiental que ha sacsejat els Estats Units d'Amèrica i que ha causat la mort de desenes de persones, a més de deixar sense llar a centenars de nord-americans.

 

Categoria: Món Global
Etiquetes: Temps Estats Units