Món Global
Desfilada a Londres per la coronació de Carles III
Foto: Desfilada a Londres per la coronació de Carles III | EFE
Regne Unit

La històrica coronació de Carles III com a rei d'Anglaterra, en fotos

Temps de lectura: 2 minuts
Desfilada a Londres per la coronació de Carles III
Foto: Desfilada a Londres per la coronació de Carles III | EFE

Carles III ha estat coronat aquest dissabte, 6 de maig, a l'Abadia de Westminster com a rei d'Anglaterra i successor d'Elisabet II en la primera cerimònia formal de coronació en 70 anys al país.

Per què és important? Amb un nou rei al tron i una Casa Reial que acumula escàndols, cada vegada es fa més palpable la divisió intergeneracional i l'auge de cert sentiment republicà, en un país que sempre havia mirat al palau de Buckingham amb admiració.

  • Un altre dels reptes que ha de fer front Carles III és el manteniment dels països de la Commonwealth, hereus del colonialisme i que es qüestionen continuar tenint a Londres el seu cap d'Estat. Després de la ruptura de Barbados el 2021, països com Antigua i Barbuda o Nova Zelanda han deixat la porta oberta al republicanisme. 

A fons: El monarca ha arribat en carruatge des del palau de Buckingham davant de l'atenta mirada de milers de persones que es congregaven als carrers d'un dia gris amb pluges fines. 

  • Carles III d'Anglaterra, de 74 anys, ha assumit el regnat a la cadira de coronació després de la unció privada de l'arquebisbe de Canterbury, Justin Welby, que ha cridat el tradicional 'God save the King'.
  • Ostenta així per primera i última vegada en la seva vida la corona de San Eduardo, feta al segle XVII per a Carles II, succeint la seva mare, Isabel II, la monarca més longeva en més de 1.000 anys.
  • Després de la coronació, per la qual un rei més ha hagut d'esperar en la història britànica, s'han sentit salves per tot Regne Unit i territoris d'ultramar, inclosos tots els vaixells de la Reial Marina Britànica.

A més: També ha estat coronada Camil·la, posteriorment ungida per l'arquebisbe de Canterbury, que li ha lliurat l'anell, el bastó i el ceptre amb què se li concedeix oficialment l'estatus de reina.

Tanmateix: Hi ha assistit el príncep Harry, però no la seva parella, Meghan Markle, ni els seus fills, Archie i Lilibet.

Context: La cerimònia ha comptat amb la presència de més de 2.000 convidats, entre els quals es troben desenes de dignataris internacionals, del ple del Govern i l'oposició britànics, a més d'artistes i personalitats de la cultura britànica i internacional.

En imatges: Així ha estat la coronació del nou rei Carles III.

Categoria: Món Global