Món Global
Cartell d'una manifestació d'antimonàrquics el dia de la coronació de Carles III
Foto: Cartell d'una manifestació d'antimonàrquics el dia de la coronació de Carles III | efe
Regne Unit

Vídeo: Detingut el líder dels antimonàrquics a la coronació de Carles III

Temps de lectura: 2 minuts
Cartell d'una manifestació d'antimonàrquics el dia de la coronació de Carles III
Foto: Cartell d'una manifestació d'antimonàrquics el dia de la coronació de Carles III | efe

La policia britànica ha detingut el responsable del principal moviment antimonàrquic a Londres al començament d'una protesta contra la històrica coronació de Carles III aquest dissabte 6 de maig.

Per què és important? Amb un nou rei al tron i una Casa Reial que acumula escàndols, cada vegada es fa més palpable la divisió intergeneracional i l'auge de cert sentiment republicà, en un país que sempre havia mirat al Palau de Buckingham amb admiració.

A fons: Es tracta del director executiu de Republic, Graham Smith, i uns altres cinc voluntaris. Els agents els han detingut a la plaça de Trafalguar Square i han passat a disposició policial durant els preparatius de la protesta convocada, entre d'altres, per l'Aliança de Moviments Europeus Republicans.

Què diuen? "Estaven recollint les pancartes i portant-les quan la Policia els va detenir", ha fet saber a 'The Guardian' el director de Republic, Harry Stratton.

  • "Hem preguntat per què han estat detinguts, però no ens han donat resposta. Estem sorpresos perquè havíem mantingut diverses reunions amb la Policia sobre això".

A més: La Policia britànica ja havia avançat en el seu compte de Twitter que exhibiria "una baixa tolerància" davant de qualsevol que intentés "soscavar" els esdeveniments del dia.

Vídeo: Així ha estat la detenció.

En xifres: El 58% els britànics creuen que la monarquia, com a institució, és bona per al Regne Unit, una majoria que dista, tanmateix, del 73% que va arribar a registrar-se el 2012.

  • Entre els joves, només el 32% opina de forma positiva, mentre que el 28% veu la monarquia com a una cosa negativa, segons un recent sondeig de la firma YouGov.
Categoria: Món Global