Món Global
El grup Tvorchi d'Ucrania interpreta
Foto: El grup Tvorchi d'Ucrania interpreta | Europa Press
Guerra

Rússia ataca la ciutat dels representants d'Ucraïna abans de la seva actuació a Eurovisió

Temps de lectura: 1 minut
El grup Tvorchi d'Ucrania interpreta
Foto: El grup Tvorchi d'Ucrania interpreta | Europa Press

Rússia ha fet coincidir el festival d'Eurovisió amb l'atac a la ciutat ucraïnesa de Ternópil, precisament d'on són els representants d'Ucraïna que participaven aquest any al festival.

Per què és important? Moments abans que actuessin els cantants, l'exèrcit rus bombardejava la ciutat deixant dues persones ferides.

Què en sabem? Deu minuts abans d'actuar dins del Liverpool Arena, el grup Tvorchi va publicar a Instagram que Ternópil, a l'oest d'Ucraïna, havia estat atacada.

  • "Ternópil és el nom de la nostra ciutat natal, que ha estat bombardejada per Rússia mentre nosaltres cantàvem a l'escenari d'Eurovisió", va escriure el grup.
  • "Aquest és un missatge per totes les ciutats d'Ucraïna que són bombardejades cada dia. Europa, uneix-te pel bé de la pau", diu el grup a xarxes socials.
  • A més, durant el festival grup va aparèixer davant de càmera ensenyat un cartell on es podia llegir el nom de la ciutat atacada.
  • De fet, la cançó dels representants d'Ucraïna és una denúncia dels perills que suposaria una guerra nuclear i posen de manifest la invasió russa.

Context: Aquest atac ha tingut lloc enmig d'una gran ofensiva nocturna russa amb avions no tripulats i míssils llançats des d'avions i vaixells de guerra del Mar Negre.

  • Les unitats de la força aèria i d'artilleria d'Ucraïna han atacat les àrees de concentració del personal i l'equip russos, i han destruït els dipòsits de municions, els sistemes de defensa aèria, els vehicles aeris no tripulats i alguns altres equips russos.
Categoria: Món Global