Món Global
Internacional

El G-7 demana a la Xina que "pressioni" Rússia per acabar la guerra a Ucraïna

Temps de lectura: 1 minut

El G-7 ha demanat a la Xina que "pressioni" Rússia per acabar la guerra a Ucraïna i ha anunciat que reduirà la seva dependència comercial de Pequín pel que fa a "subministraments crítics".

Per què és important? El G7, format per Alemanya, el Canadà, els EUA, França, Itàlia, el Japó i el Regne Unit, ha collat el gegant xinès perquè faci servir la seva influència a orient per aturar la guerra a Ucraïna.

Què han dit? "Instem la Xina a pressionar Rússia perquè aturi la seva agressió militar i retiri de immediat, completa i incondicionalment les seves tropes d'Ucraïna", han signat el líders del G-7 en un comunicat final conjunt –de 40 pàgines- de la cimera a la ciutat japonesa d'Hiroshima.

En paral·lel: Els líders internacionals animen la Xina a donar suport a una pau "completa i duradora" a Ucraïna basada en la integritat territorial i els principis recollits a la carta fundacional de Nacions Unides i també criden a una "resolució pacífica" del conflicte a Taiwan.

Situació actual: La Guerra a Ucraïna s'ha empantanegat i no sembla que el final d'aquesta estigui a prop. Els combats en ciutats estratègiques de l'orient del país s'han enquistat formant una guerra de guerrilles que no avança.

Categoria: Món Global
Etiquetes: Xina Rússia