Món Global
Director de l'OMS
Foto: Director de l'OMS | EFE
Salut

L'OMS alerta que arribarà una nova pandèmia més mortífera que l'anterior

Temps de lectura: 2 minuts
Director de l'OMS
Foto: Director de l'OMS | EFE

L'OMS ha advertit als països que una nova pandèmia més mortífera que la del coronavirus arribarà en algun moment, i que cal estar preparats per a quan això passi.

Per què és important? El coronavirus va registrar més de 600 milions de casos al món i més de 6,8 milions de morts. La pandèmia va suposar un cop dur per a les societats i economies arreu del món provocant greus crisis.

  • La covid-19 va posar de manifest la manca de preparació dels sistemes sanitaris per afrontar emergències sanitàries.

Què ha dit? El director general de l'Organització Mundial de la Salut, Adhanom Gebreyesus, ha insistit a invertir en estratègies de prevenció per a frenar el desenvolupament d'una possible pandèmia: "quan arribi la pròxima, que arribarà, hem d'estar preparats per respondre de manera decisiva, col·lectiva i equitativa".

  • L'OMS va decretar la fi de l'emergència sanitària per coronavirus el passat 5 de maig, però adverteix que no pot ser una excusa per tal de descuidar la salut pública, sinó el contrari, que ha de suposar la millora en les inversions.
  • L'OMS treballa per desenvolupar un tractat internacional contra pandèmies que permeti pal·liar uns efectes com els del coronavirus en futures emergències.

A més, el director de l'OMS ha assegurat que "les pandèmies estan lluny de ser l'única amenaça a la qual ens enfrontem".

La llista dels avenços: l'OMS ha destacat alguns dels avanços que s'han aconseguit amb la pandèmia:

  • 133 estats van posar impostos sanitaris a productes que perjudiquen la salut, com el tabac, begudes ensucrades i alcohol.
  • El sistema de distribució i administració de vacunes ha millorat exponencialment i s'ha aconseguit fer arribar més dosis a països amb menys recursos.
  • Ara, més persones al món gaudeixen d'una cobertura universal de salut.

Context: Les declaracions s'han fet en el marc de l'Assemblea Mundial de la Salut, que reuneix 194 estats d'arreu del món. S'està celebrant a Ginebra, Suïssa, i durarà fins al 30 de maig.

Categoria: Món Global
Etiqueta: Salut