Món Global
Bibby Stockholm a Falmouth Docks, 2023
Foto: Bibby Stockholm a Falmouth Docks, 2023 | Ashley Smith
Refugiats

El Regne Unit tancarà 500 refugiats en un vaixell-presó

Temps de lectura: 2 minuts
Bibby Stockholm a Falmouth Docks, 2023
Foto: Bibby Stockholm a Falmouth Docks, 2023 | Ashley Smith

A partir d'ara els refugiats que arribin al Regne Unit per demanar asil seran tancats en un vaixell-presó mentre no es resolgui la seva situació administrativa. Té capacitat per allotjar 500 persones i porta 'Bibby Stockholm' per nom.

Per què és important? El vaixell-presó arribava a port anglès el mateix dia que es va aprovar la polèmica nova llei de fronteres del Regne Unit. Organitzacions de drets humans han criticat la mesura.

Què en sabem? El govern de Rishi Sunak pretén començar a destinar migrant al vaixell en dues setmanes.

  • Asseguren que es tracta d'una mesura d'estalvi, ja que és més barat que pagar allotjaments per als refugiats.
  • El vaixell-presó té 250 habitacions dobles, per tant, pot acollir 500 persones.

En resposta: Des de l'oposició, un parlamentari ha criticat la mesura i ha assegurat que ell mateix anirà a comprovar les condicions de la barca.

Context: Entre els punts polèmics de la nova llei d'immigració hi ha les deportacions a Ruanda dels refugiats que arribin al Regne Unit. El primer ministre anglès vol reduir la xifra de refugiats que arriben al seu país.

  • La llei de fronteres està a un pas de l'aprovació definitiva, només falta el consentiment reial per començar a posar-la en pràctica.
  • En aquesta s'hi recull l'expulsió immediata dels refugiats que arribin al Regne Unit enviant-los a Ruanda on s'acabarà de gestionar la seva situació.

En xifres: Aquest 2023 han arribat al Regne Unit, fins ara, un total de 13.200 refugiats, molts menys que altres països d'Europa.

  • A part del vaixell-presó, el govern del Regne Unit utilitzarà tres bases militars que no estan operatives, per allotjar-hi refugiats.
  • També assegura que n'obrirà una quarta al nord del país.
Categoria: Món Global