Open Melon
Foto: | Wikipèdia
PSOE

Un exministre del PSOE s'enorgulleix del terrorisme d'Estat amb els GAL

Foto: | Wikipèdia

José Barrionuevo, exministre de l'Interior durant el mandat de Felipe González, s'enorgulleix del terrorisme d'Estat i la guerra bruta practicada amb els Grups Antiterroristes d'Alliberació (GAL) per acabar amb ETA.

Què ha dit? En una entrevista al diari 'El País' no només ha reconegut l'existència de la guerra bruta, la mala praxi i els GAL, sinó que Barrionuevo ha tret pit.

  • L'exministre socialista ha relatat com va ordenar "ficar al maleter d'un cotxe" a un etarra i ha sentenciat: "Sí, això era la guerra bruta".
  • Es refereix a Larretxea Goñi, que quatre policies espanyols el van intentar segrestar a Hendaya per ordre de Barrionuevo: "Larretxea era tan gran que no cabia al maleter, com es va resistir, van arribar els gendarmes i ens van enxampar".
  • A més, confessa com va capturar a un basc que no era d'ETA: "Segundo Marey no era etarra, però si d'aquest ambientillo...es van equivocar".

En profunditat: L'exministre d'Interior va ser condemnat pels GAL, però tan sols va estar uns mesos a presó perquè van indultar-lo parcialment.

  • "Rajoy em va trucar i em va dir que em trauria de la presó. Aquell mateix dia els funcionaris van fer un informe favorable per sortir en règim obert".

Per acabar: Barrionuevo ha dit que vol fer-se responsable de totes les operacions que va ordenar en el marc de la guerra bruta contra ETA: "Jo em faig responsable de tot el que ha anat malament en Interior mentre he estat".

 

Categoria: Open Melon