Open Melon
Jordi Turull i Laura Borràs
Foto: Jordi Turull i Laura Borràs | Europa Press
Junts

Turull admet que li sap "molt greu" que Borràs escridassés Magda Oranich

Jordi Turull i Laura Borràs
Foto: Jordi Turull i Laura Borràs | Europa Press

Jordi Turull, secretari general de Junts, ha admès que li sap "molt greu" que la presidenta de la seva formació, Laura Borràs, escridassés a Magda Orianich per l'informe que va elaborar sobre el cas Dalmases.

Què ha dit? En una entrevista a Rac1, Turull ha respost sobre l'escridassada de Borràs a Orianich perquè suavitzés l'informe sobre el diputat de Junts Francesc de Dalmases.

  • "Estimo molt Magda Orianich, no és cap secret i aquestes situacions em saben molt greu", ha respost amb contundència.
  • Tot i això, Turull ha donat l'episodi Dalmases per "tancat".

A més: El secretari general de Junts també s'ha pronunciat sobre el pèrit de Laura Borràs, l'assassí ultra Luis Enrique Hellín. 

  • Turull ha apuntat que ell "segurament" no l'hauria fitxat per la seva defensa.
  • D'altra banda, puntualitza que "no es vol posar en l'estratègia de defensa" de la presidenta de Junts.

Context: Emilio Hellín, ultra condemnat pel segrest, tortura i assassinat de la jove socialista Yolanda, faria anys que treballa al despatx de l'advocat de Laura Borràs, Gonzalo Boye. Segons el llibre del president de l'Agència Catalana de Notícies, Iu Forn, 'Judici a la Justícia', Hellín "ha servit com a pèrit en diversos casos".

D'on venim? El Parlament ha acordat multar amb 600 euros al diputat Francesc de Dalmases per saltar-se el codi de conducta, quan va intimidar a la subdirectora del FAQS. És la multa més baixa possible, ja que la sanció podia anar dels 600 als 12.000 euros. També se li farà una amonestació pública.

Categoria: Open Melon