Open Melon
Foto: | Europa Press
Activisme

Pablo Hasel denuncia actituds humiliants i tracte vexatori dels Mossos

Foto: | Europa Press

La plataforma antirepressiva de Ponent ha denunciat a través d'un comunicat que el raper empresonat Pablo Hasel ha rebut tracte vexatori i ha patit actituds humiliants per part dels Mossos d'Esquadra.

Per què és important? Hasel està entre reixes des del febrer de 2021, moment en què els carrers van esclatar contra el seu empresonament.

Al detall: El grup de suport del raper denuncia que Hasel no es va poder realitzar unes proves mèdiques per tractar-li un virus estomacal perquè els mossos que el custodiaven no van voler retirar-li les manilles, ni deixar-lo sol, tot i que estava parcialment nuu.

  • Segons la plataforma, les proves requerien que Hasel es tragués part de la roba, fet que vulnera el seu dret de la intimitat.
  • El seu equip legal denunciarà els fets davant del jutjat de vigilància penitenciària.

A més: També denuncien el mal estat i les condicions "infrahumanes" de la presó de Ponent, on el raper està empresonat. Afirmen que el menjar que se li serveix està en mal estat. "S'ha arribat a trobar paneroles al menjar", han criticat.

Què diuen?

  • "Sabem que aquesta és una pràctica que cerca humiliar en Pablo i desmoralitzar-lo per continuar ferm en la seva lluita revolucionària i així ho denunciem".
  • "Creiem que és una greu vulneració, que se suma a una llarga llista de perjudicis soferts amb el total consentiment de la Generalitat".
Categoria: Open Melon