Open Melon
Exministre socialista
Foto: Exministre socialista | Europa Press
Europa

Borrell, davant de llatinoamericans: "Inventem un nou món, com els conqueridors"

Exministre socialista
Foto: Exministre socialista | Europa Press

Josep Borrell, cap de la diplomàcia europea i exministre socialista, s'ha tornat a vestir de colonitzador i ha reivindicat el llegat dels conqueridors, però, aquest cop davant d'eurodiputats llatinoamericans. I ho ha fet sense cap remordiment: "Com els descobridors i conqueridors, hem d'inventar un nou món".

Context: Borrell no ha amagat mai la seva simpatia pel passat colonitzador d'Europa, i d'Espanya. De fet, va assegurar que els EUA l'únic que havien fet per aconseguir la seva independència era "matar a quatre indis", en referència a l'extermini d'indígenes al país.

Què ha dit? En la inauguració de les reunions d'EuroLat en el Parlament Europeu, amb una cambra plena d'eurodiputats i parlamentaris llatinoamericans,  Borrell ha dit:

  • "Com els descobridors i conqueridors, hem d'inventar un nou món. I s'ha de recalibrar la nostra brúixola estratègica amb plena consciència històrica per comprendre la magnitud dels canvis que tenim davant".

A més: Ha argumentat que Amèrica Llatina i Europa mantenen una "relació de dependència".

  • "És que ens necessitem els uns als altres. I, com una bona parella, la relació de dependència mútua és mútuament profitosa", ha argumentat.
Categoria: Open Melon
Etiqueta: Europa