Open Melon
Inés Arrimadas i Edmundo Bal
Foto: Inés Arrimadas i Edmundo Bal | Europa Press
Cs

Guerra a Ciutadans: Edmundo Bal anuncia que vol liderar el partit

Inés Arrimadas i Edmundo Bal
Foto: Inés Arrimadas i Edmundo Bal | Europa Press

El vicesecretari general i portaveu de Ciutadans, Edmundo Bal, ha anunciat la seva candidatura per liderar la formació taronja. 

El motiu: Les desavinences dins del partit són cada vegada més clares. Bal s'haurà de reptar amb l'actual presidenta de Ciutadans, Inés Arrimadas. 

Què sabem: L'objectiu del diputat al Congrés és "refundar" el partit. Ho ha anunciat aquest divendres en declaracions a la premsa. 

  • "Em presento per liderar aquest projecte. Vull liderar aquest procés de refundació". 

D'on venim: Edmundo Bal va encapçalar la candidatura de Ciutadans a l'Assemblea de Madrid a les passades eleccions del 2021. 

  • El partit no va obtenir el 5% dels vots necessaris per tenir representació. 
  • En només dos anys, el partit taronja ha passat d'estar a punt de fer un sorpasso a quedar fora de l'Assemblea. 
  • A les eleccions del 2019, Ciutadans va aconseguir 26 diputats amb l'exvicepresident de la Comunitat Ignacio Aguado.

Previsions: Les enquestes no auguren bons resultats per la formació d'Inés Arrimadas. La majoria de sondejos deixen fora del Congrés al partit, quedant-se sense representació. Actualment tenen 10 diputats a la cambra baixa. 

Visió global: Ciutadans estan immersos en un procés de refundació que dividirà la direcció en una bicefàlia: la direcció política i la direcció interna. La reconstrucció de l'estructura de la formació desembocarà amb la sortida d'Arrimadas de la presidència de Ciutadans.

  • Jordi Cañas, eurodiputat i exdiputat del Parlament de Ciutadans, serà secretari general de la formació taronja. La direcció interna del partit estarà en mans de Cañas, a més de María Muñoz i Carlos Pérez-Nievas.
Categoria: Open Melon
Etiqueta: Ciutadans