Open Melon
Vicepresidenta de Madrid
Foto: Vicepresidenta de Madrid | Europa Press
Ciutadans

Ciutadans, embolica que fa fort: Villacís amenaça de marxar si guanya Bal

Vicepresidenta de Madrid
Foto: Vicepresidenta de Madrid | Europa Press

La refundació Ciutadans cada cop es fragmenta més, tornant-se en una guerra de guerrilles. Ara, Begoña Villacís, vicepresidenta de Madrid i un dels noms forts de Cs a la capital espanyola, ha amenaçat de marxar si Edmundo Bal guanya les primàries del partit per liderar Ciutadans.

Per què és important? Villacís és una de les polítiques de Ciutadans propera al nucli d'Inés Arrimadas, i podria deixar el partit, si aquesta no acaba comandant la formació taronja.

Què sabem? L'anunci d'Edmundo Bal de competir contra Arrimades pel lideratge del partit li ha sentat com una puntada a l'estómac a Villacís, que valora deixar la formació si el resultat no és el que ella espera, segons explica El Mundo.

  • La vicealcaldessa de Madrid veu Bal com un polític "massa progressista" i "allunyada del liberalisme". És per això que Villacís aposta per una llista "unitària i de consens" que no lideri ni Arrrimadas ni Bal. 

A més: Embolica que fa fort. No només hi ha la guerra fragmentada d'Arrimadas-Bal amb els atacs externs de Villacís, sinó que els crítics de Ciutadans demanen una dimissió en bloc de tota l'executiva actual.

  • La plataforma Somos Ciudadanos considera que la direcció del partit està "caduca" i que no "motiva les bases i l'electorat". "Han perdut tota la credibilitat interna i externa", lamenten.
  • "Inés, Edmundo i tota la direcció han tornat a cometre un error garrafal que ens llastarà cap a la desaparició, i no serà perquè no els ho hàgim dit".

Context: Ciutadans estan immersos en un procés de refundació que dividirà la direcció en una bicefàlia: la direcció política i la direcció interna. La reconstrucció de l'estructura de la formació desembocarà amb la sortida d'Arrimadas de la presidència de Ciutadans.

Categoria: Open Melon
Etiqueta: Ciutadans