Open Melon
La líder de Cs, Inés Arrimadas
Foto: La líder de Cs, Inés Arrimadas | Europa Press
Ciutadans

Arrimadas lluitarà per seguir al capdavant de Cs davant l'ofensiva de Bal

La líder de Cs, Inés Arrimadas
Foto: La líder de Cs, Inés Arrimadas | Europa Press

La presidenta de Ciutadans, Inés Arrimadas, ha anunciat que presentarà candidatura per seguir presidint el partit. 

Per què és important? La refundació de la formació taronja està mostrant els draps bruts que Ciutadans volia tapar. La divisió dins del partit és més que clara, després que Edmundo Bal anunciés que la seva candidatura per presidir la formació. 

Què diu: La presidenta de Ciutadans ha dit que presentarà la seva candidatura si el portaveu del Congrés, Edmundo Bal, no retira la seva. 

  • Arrimadas explica que la seva decisió és per "protegir el partit i evitar que absurdament es vagi a una batalla campal". 
  • Per la líder de Ciutadans, la prioritat ara és seguir treballant per una candidatura "d'unitat". 
  • La catalana ha admès discrepàncies ideològiques considerables amb la seva "mà dreta" relacionades amb lleis del Congrés. 
  • "No m'agradaria guanyar amb un partit trencat. Vull que guanyem tots amb un partit unit", ha afegit.

Al detall: Arrimadas defensa que el procés de refundació del partit ha de servir per "ajudar a les eleccions municipals i autonòmiques" del pròxim any. 

  • Ha enviat un missatge directe a Bal, demanant que no sobrin "lluites internes" dins del partit: "No podem permetre llençar per la borda els quatre anys que porten treballant els candidats". 

En profunditat: Segons ha apuntat la presidenta del partit, les discrepàncies amb Bal ferien referència a la llei del "només sí és sí" i a la llei trans. Les dues presentades pel ministeri d'Irene Montero. 

Previsions: Arrimadas es mostra confiada que s'arribarà amb una llista d'unitat a l'assemblea del gener que ha d'escollir la direcció del partit.

  • Aposta per obrir nous lideratges territorials. 

D'on venim: No només hi ha la guerra fragmentada d'Arrimadas-Bal amb els atacs externs de Villacís, sinó que els crítics de Ciutadans demanen una dimissió en bloc de tota l'executiva actual.

  • La plataforma Somos Ciudadanos considera que la direcció del partit està "caduca" i que no "motiva les bases i l'electorat". "Han perdut tota la credibilitat interna i externa", lamenten.
  • "Inés, Edmundo i tota la direcció han tornat a cometre un error garrafal que ens llastarà cap a la desaparició, i no serà perquè no els ho hàgim dit".
Categoria: Open Melon
Etiqueta: Ciutadans