Open Melon
Inés Arrimadas i Edmundo Bal, al Congrés dels Diputats
Foto: Inés Arrimadas i Edmundo Bal, al Congrés dels Diputats | Alejandro Martínez Vélez / Europa Press
Crisis interna

Arrimadas es reuneix amb Bal per no perdre la presidència de Ciutadans

Inés Arrimadas i Edmundo Bal, al Congrés dels Diputats
Foto: Inés Arrimadas i Edmundo Bal, al Congrés dels Diputats | Alejandro Martínez Vélez / Europa Press

La presidenta de Ciutadans, Inés Arrimadas, s'ha reunit de forma extraordinària el vespre d'aquest dilluns 5 de desembre amb el vicesecretari general del partit, Edmundo Bal.

Per què és important? Bal ha anunciat que vol liderar la formació taronja, aguditzant una crisi interna en el si del partit a falta d'un mes per a l'Assemblea Extraordinària de Refundació; també a falta de mesos per a la celebració de les pròximes eleccions generals.

Què sabem? Arrimadas, amenaçada, ha sortit al pas i, després d'anunciar que també presentarà la seva candidatura, ha convocat el seu contrincant a una reunió extraordinària. La reunió s'ha allargat una hora i ha tingut lloc al Congrés dels Diputats.

Què diuen?

  • Fonts de l'equip de la presidenta de Ciutadans asseguren que veu "avenços" per conformar una candidatura d'unitat i que ambdós liderin el partit, tot mantenint ella la presidència.
  • Arrimadas "aposta i continuarà treballant per aconseguir-ho", han afegit les mateixes fonts.

Tot i així: Edmundo Bal ha matisat les paraules de la successora d'Albert Rivera i ha subratllat que ambdós han parlat "com tantes vegades" sobre el futur del partit.

  • "Coincidim en què tots som necessaris per rellançar aquest projecte i els afiliats de Ciutadans són la nostra raó de ser", ha escrit el vicesecretari de la formació en un missatge a Twitter.

A partir d'ara: L'objectiu d'Arrimadas és convèncer Bal de presentar una candidatura conjunta en la pròxima Assemblea Extraordinària de Refundació que el partit celebrarà al gener.

Mentrestant: El partit també té una forta crisi en el seu grup municipal de Barcelona, després que s'hagi vist obligat a expulsar el regidor Paco Sierra per muntar un "motí" contra Luz Guilarte, quien ha dimitido.

Categoria: Open Melon
Etiqueta: Ciutadans