Open Melon
L'Exèrcit porta a la fiscalia el sorteig d'una prostituta entre militars de la caserna del Bruc
Foto: L'Exèrcit porta a la fiscalia el sorteig d'una prostituta entre militars de la caserna del Bruc | ACN
EXÈRCIT ESPANYOL

L'Exèrcit diu que el sorteig de la prostituta no es va arribar a fer

L'Exèrcit porta a la fiscalia el sorteig d'una prostituta entre militars de la caserna del Bruc
Foto: L'Exèrcit porta a la fiscalia el sorteig d'una prostituta entre militars de la caserna del Bruc | ACN

L'Exèrcit de Terra ha assegurat aquest dijous que "tots els indicis indiquen" que el sorteig d'una prostituta entre soldats de la caserna del Bruc de Barcelona no es va arribar a fer, segons han explicat fonts militars a Europa Press aquest dijous.

Per què és important? Segons va avançar el diari Ara, el sorteig s'hauria organitzat a través d'un xat de WhatsApp per recaptar diners per al sopar de la Puríssima, que celebren les companyies de fusellers.

Què sabem? Les mateixes fonts han recordat que el cas s'està investigant, per la qual cosa no poden confirmar res definitivament.

  • Diuen que tot apunta al fet que "l'assumpte es va tallar immediatament per part dels propis companys" i, per tant, no es va realitzar el sorteig ni es van contractar els serveis de la treballadora sexual.

Al detall: L'Exèrcit ha presentat una denúncia davant la Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per investigar el sorteig.

  • El Ministeri de Defensa ha dit que entén que el contingut del xat pot atemptar "contra els valors de la institució".
  • Les mateixes fonts, tanmateix, han remarcat que el xat, en què participen una setantena de militars, no és un canal oficial de l'exèrcit.

Què diuen? Verge demana "més formació en igualtat" i Colau vol que es depurin responsabilitats per uns fets que Marlaska considera "absolutament rebutjables".

  • Des del govern, la consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, ha lamentat que "el tracte vexatori cap a les dones no és aliè a la cultura patriarcal dels exèrcits".
  • Marlaska ha dit que desconeixia els fets, però que, si fossin veritat, es tractaria d'una qüestió "absolutament rebutjable".
  • Ada Colau, ha expressat la seva "indignació" per aquests fets, "com a dona i alcaldessa d'una ciutat orgullosament feminista" i ha demanat una "investigació urgent" dels fets i "un canvi profund" perquè aquestes actituds "no tinguin cabuda en cap institució pública".
Categoria: Open Melon
Etiqueta: Guàrdia Civil