Open Melon
Emiliano García-Page i Pedro Sánchez, junts a un acte del PSOE
Foto: Emiliano García-Page i Pedro Sánchez, junts a un acte del PSOE | Fernando Sánchez / Europa Press
Reforma del Codi Penal

El socialista Page vol recórrer el pacte PSOE-ERC: "Que no ens prenguin per ximples"

Emiliano García-Page i Pedro Sánchez, junts a un acte del PSOE
Foto: Emiliano García-Page i Pedro Sánchez, junts a un acte del PSOE | Fernando Sánchez / Europa Press

El socialista Emiliano García-Page, president de la Junta de Castella - la Manxa, estudia recórrer al Tribunal Constitucional el pacte entre PSOE i ERC per la reforma del delicte de la malversació. I ha aprofitat per carregar fort contra el president del govern espanyol, Pedro Sánchez.

Al detall: Page habitualment deixa anar les seves crítiques a l'executiu, amb qui comparteix espai, molt sovint per aspectes que tenen a veure amb l'independentisme català. Aquesta setmana, ERC i PSOE han acordat rebaixar la pena màxima per malversació sense enriquiment personal a quatre anys, fent que el nou text no penalitzi l'organització d'un referèndum com l'1-O, segons fonts republicanes.

Què ha dit? En declaracions posteriors a un consell de govern itinerant, a la localitat d'Ocaña (Toledo), el també secretari general del PSCM-PSOE ha assegurat que:

  • "Soc molt contrari a la decisió del govern espanyol. Insisteixo, molt contrari. Precisament perquè soc coherent allò que escoltava del govern temps enrere, fins i tot abans de les eleccions. 
  • "No cal que m'expliquin què està passant. Tampoc amb reunions posteriors, que només serviran per a res. Les reunions, o es fan abans, o no són reals".
  • "Veure que un Codi Penal es pacta en dues xerrades a l'últim minut i sense un informe jurídic vulnera els cinc anys que he fet de la meva carrera de dret".
  • "El 95% dels espanyols entenen què està passant. És més, ho entén Junqueras, Pere Aragonès i Puigdemont, qui no voldria que tornés a Espanya amb les mans a les butxaques i un somriure"
  • "No és d'esquerres pactar amb delinqüents. Que no ens prenguin per ximples". 

A més: García-Page ha assegurat haver-se assabentat del pacte entre socialistes i republicans per la premsa. El PSOE, tanmateix i segons elDiario.es, insisteix que el partit li va trucar per explicar-li la reforma i que el president manxec no va agafar el telèfon.