Open Melon
El president d'Aragó, Javier Lambán
Foto: El president d'Aragó, Javier Lambán | Europa Press
Codi Penal

El president d'Aragó, a favor d'endurir les penes de l'1-O

El president d'Aragó, Javier Lambán
Foto: El president d'Aragó, Javier Lambán | Europa Press

El president del govern d'Aragó, el socialista Javier Lambán, s'ha sumat a les crítiques del seu col·lega de partit i president de Castella-La Manxa, Emiliano García-Page, en contra de la reforma del Codi Penal.

Per què és important? El PSOE es troba en una situació complicada a causa de la reforma del Codi Penal impulsada pel govern de Pedro Sánchez. Cada vegada són més les veus del partit que es pronuncien en contra de la modificació de la legislació per afavorir la reducció de les penes del procés. 

Què diu: Ara és el torn del president d'Aragó, que ja ha demostrat en diverses ocasions la seva poca empatia cap a Catalunya i els seus polítics.

  • Segons Lambán, en comptes de reduir les penes pels delictes relacionats amb l'1-O, la reforma hauria de servir per "agreujar" les penes.
  • "Malversar fonts públics per finançar la comissió d'un delicte tan gravíssim com el que van cometre els independentistes catalans l'octubre del 2017, en comptes de tenir cap mena de consideració, hauria de tenir un agreujament", ha sentenciat.
  • El president aragonès s'ha mostrat molt crític amb la deriva de les reformes del govern espanyol. Considera que la reforma del Codi Penal està "desarmant" l'Estat en un moment en què precisament caldria "rearmar-lo".

Tot i això, el president d'Aragó sí que s'ha alineat amb la part socialista de l'executiu a l'hora de rebutjar el referèndum que proposa ERC, i en el fet que si s'ha de votar alguna cosa sigui un Estatut d'Autonomia.

  • El president autonòmic diu que ERC "té clar el seu full de ruta per avançar en el seu procés de desconnexió".
  • I fa una crida a què "tots els demòcrates i partidaris de la Constitució" haurien de plantejar-se el repte que planteja l'independentisme com una "prioritat absoluta".