Open Melon
Alberto Nuñez-Feijóo
Foto: Alberto Nuñez-Feijóo | Europa Press
Congrés dels Diputats

Feijóo diu que la reforma del Codi Penal és més greu que els fets d'octubre del 2017

Alberto Nuñez-Feijóo
Foto: Alberto Nuñez-Feijóo | Europa Press

El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha assegurat que la votació d'aquest dijous al Congrés per aprovar la reforma del Codi Penal va ser més greu que les votacions del Parlament de Catalunya de l'any 2017.

Què ha dit? Feijóo ho ha justificat perquè "l'any 2017 el PSOE estava amb la Constitució, i ahir el PSOE va abandonar la Constitució".

  • En declaracions als mitjans des de València, Feijóo ha afirmat que la jornada d'aquest dijous al Congrés "serà recordada" per ser "un dia negre de la democràcia espanyola" perquè "per primera vegada a les Corts guanya l'independentisme i perd el constitucionalisme".
  • "Per primera vegada es deroga un delicte que existia de fa segles al Codi Penal com és el de sedició, i es faciliten els referèndums a Espanya", ha dit.

A més: Segons Feijóo, el govern espanyol també aprofita la reforma del Codi Penal per provar de prendre "el control del Tribunal Constitucional" i "humiliar un cop més les competències del Consell General del Poder Judicial".

  • També per abaratir, ha dit, la malversació i facilitar que es tornin a convocar referèndums d'independència.

Context: Un Congrés dels Diputats molt crispat va aprovar aquest dijous la reforma exprés del Codi Penal. Ho ha fet amb l'ull posat al Tribunal Constitucional, que ha ajornat el ple per dilluns per decidir si avala la reforma judicial impulsada pel govern espanyol i que el PP ha demanat paralitzar.