Open Melon
El diputat a la CUP al Parlament, Carles Riera, durant el desnonament
Foto: El diputat a la CUP al Parlament, Carles Riera, durant el desnonament | Twitter (@CUPBarcelona)
BARCELONA

La CUP denuncia una agressió al diputat Carles Riera en un desnonament

Actualitzat: Dilluns, 19 de desembre de 2022. 10:40
El diputat a la CUP al Parlament, Carles Riera, durant el desnonament
Foto: El diputat a la CUP al Parlament, Carles Riera, durant el desnonament | Twitter (@CUPBarcelona)

La Guàrdia Urbana de Barcelona ha desnonat aquest diumenge 26 persones d'un edifici ocupat del carrer Montnegre, al barri de les Corts. La CUP ha denunciat al seu compte de Twitter una agressió per part de la Guàrdia Urbana de Barcelona a veïns i veïnes que es manifestaven en contra del desnonament. Entre els manifestants s'hi trobava Carles Riera, diputat de la CUP al Parlament de Catalunya.

Per què és important? Carles Riera ha estat forçosament apartat pels agents dels antidisturbis de la Guàrdia Urbana durant la intervenció policial.

  • La CUP de Barcelona ha exigit la destitució immediata de Joan Ramon Riera Alemany, Regidor del Districte de les Corts i de Sara Jaurrieta, en el seu compte de Twitter.

Què sabem? La CUP ha denunciat a Twitter el desallotjament amb força al bloc del número 46 del carrer Montnegre, al barri de les Corts de Barcelona, ocupat per quatre famílies amb menors en situació de vulnerabilitat.

  • L'ocupació es va dur a terme pel Grup d’Habitatge de les Corts i el Grup d’Habitatge de Sants per a protegir-lo de l’enderrocament i acollir famílies en situació de vulnerabilitat.
  • Aquest matí, els antidisturbis de la GUB s’hi han presentat per a desallotjar l’edifici, mentre una vintena d’activistes s'hi oposaven, entre els quals es troba el diputat anticapitalista Carles Riera.
  • El bloc és propietat de l'Ajuntament de Barcelona.

El més nou: Fonts municipals asseguren que l'immoble s'havia ocupat feia menys de 24 hores i entre les persones desallotjades no hi ha cap menor d'edat.

En canvi, La CUP assegura que entre els desnonats hi havia menors d'edat i que es tracta de famílies vulnerables, i ha denunciat que el desallotjament l'han fet agents antidisturbis "que BComú diu haver dissolt". 

Què ha dit? Riera ha denunciat l'actuació de l'Ajuntament de Barcelona, assenyalant que el govern de Colau menteix en la dissolució dels antidisturbis.

  • “Aquests són els antidisturbis de la Guàrdia Urbana de l’Ajuntament de Barcelona, que Barcelona en Comú diu haver dissolt, desnonant avui quatre famílies vulnerables amb menors”.
  • Diu que l'Ajuntament “no respecta ni protegeix el patrimoni de les Corts, sinó que ara pretén expulsar quatre famílies vulnerables amb menors en aquest edifici, que és de propietat municipal".
  • “Tot això mentre que el mateix ajuntament no està garantint ni oferint un habitatge digne a famílies expropiades havent-hi just davant nostre habitatges disponibles".

A més, la CUP ha denunciat el paper de l'Ajuntament de Barcelona en els desnonaments a la ciutat, assegurant que avui "les Corts està en peu de guerra per defensar el dret a l'habitatge i el patrimoni històric de la vila".

A partir d'ara: El Centre d'Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB) ha ofert ajuda a les quatre famílies que hi havia a l'edifici, tres de les quals han rebutjat l'oferta.