Open Melon
El president francès, Emmanuel Macron, abraça a Kylian Mbappe
Foto: El president francès, Emmanuel Macron, abraça a Kylian Mbappe | Robert Michael / Europa Press
Mundial

L’emotiu discurs de Macron després de la derrota del Mundial, amb crítiques de l’oposició

El president francès, Emmanuel Macron, abraça a Kylian Mbappe
Foto: El president francès, Emmanuel Macron, abraça a Kylian Mbappe | Robert Michael / Europa Press

El diumenge va acabar el mundial de Qatar 2022 on es va coronar Messi i la seva selecció argentina. França va anar el vestidor amb un gust agredolç i a punt de tocar la victòria, sort, que el president Emmanuel Macron els va consolar, tot i que li ha costat critiques per tot arreu. 

Per què és important? El president de França, Emmanuel Macron, va assistir a la final del mundial i va tenir un paper molt rellevant, consolar a tots els jugadors que estaven plorant al camp després de la derrota. 

Què sabem? Macron va recitar al vestuari de la selecció francesa un discurs motivador després de la derrota. 

  • "Sou un gran equip, perquè no crec que n'hi hagi cap altre que hagi remuntat dues vegades i estar a punt de guanyar", ha començat a dir Macron.
  • "Vau tenir el cor, la fam, el desig i el talent" segueix el president francès. 
  • Seguidament, ha donat les gràcies "per haver fet somiar als francesos".
  • També ha afirmat que "aquesta nit és difícil, però que demà tornaran a atacar perquè així és com es guanya".
  • Ha acabat el discurs emfatitzant l'orgull de la selecció francesa "estic orgullós de vosaltres, visca la república i visca França".

En detall: Abans d'arribar al vestuari i declamar el discurs, Macron va baixar al camp a abraçar i consolar a la selecció del seu país. 

Què diu l'oposició? Ha criticat "d'inapropiat" i de suposar una "vergonya internacional" els gestos de suport i consolació del president francès, Emmanuel Macron.

  • "Vergonya internacional", va publicar el diumenge en Twitter la diputada de La França Insubmisa Danièle Obono, mentre que el dirigent socialista Olivier Faure el va qualificar d'"inapropiat i incòmode", segons s'ha fet eco la premsa francesa aquest dilluns.
Categoria: Open Melon