Open Melon
Macron a la llotja de Qatar
Foto: Macron a la llotja de Qatar | Europa Press
Mundial de Qatar

Indignació a França per les estratosfèriques despeses de Macron per anar al Mundial

Divendres, 23 de desembre de 2022. 13:43
Macron a la llotja de Qatar
Foto: Macron a la llotja de Qatar | Europa Press

El viatge del president francès, Emmanuel Macron, per presenciar el mundial a Qatar ha generat unes estratosfèriques despeses que ha indignat França. Segons revela Le Point, la xifra s'elevaria fins als 501.000 euros, és a dir, 31 anys de salari mínim francès.

A més: A l'enorme suma de diners gastada per assistir a la semifinal i final de la Copa del Món, se li ha de sumar la petjada ecològica d'aquests desplaçaments presidencials. Es xifren en 480 tones de l'equivalent al CO₂. Traduït a la quotidianitat: 53 anys de despesa energètica d'un francès.

Per què és important? Aquest gran cost mediambiental, i econòmic, xoca frontalment amb les tesis ecologistes que defensa el mandatari francès.

D'on venim? Amb un Airbus 330 i el Falcon 7x, Macron va viatjar a Qatar per presenciar la semifinal i la final del Mundial, que va perdre França.

  • Aquest malbaratament energètic contradiu la piulada que va fer Macron celebrant l'acord de la COP15 on celebrava mesures per pal·liar el canvi climàtic.
  • Les respostes crítiques no es van fer esperar, amb molta gent denunciant la seva presència, no només per la despesa que això suposa, sinó també pel fet de blanquejar un règim com el de Qatar. 
Categoria: Open Melon