Open Melon
Alcaldessa de Barcelona
Foto: Alcaldessa de Barcelona | Europa Press
Barcelona

Colau es queda sola defensant les superilles al ple de Barcelona

Alcaldessa de Barcelona
Foto: Alcaldessa de Barcelona | Europa Press

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, s'ha quedat sola defensant les superilles. El ple ha aprovat per majoria amplíssima que s'aturin noves licitacions d'obres i projectes fins que s'hagi avaluat l'impacte de les Superilles. 

Per què és important? El soci dels comuns al govern municipal, el PSC, ha votat a favor de la proposta de JxCat, igual que ERC, Cs, PP i Valents. És a dir, Colau ja no compta ni tan sols amb el suport del partit amb el qual comparteixen l'executiu.

Què han dit? La tinenta d'alcaldia d'Urbanisme, Janet Sanz (BComú) ha defensat que el model Superilla Barcelona "funciona" i ha assenyalat que per més propostes que es votin seguiran "transformant la ciutat".

  • Jordi Martí (Junts) ha defensat la proposta que presentava el seu grup i ha instat els comuns a fer cas a "la majoria de l'Ajuntament" que espera que el govern municipal pugui "rectificar".
  • Cs, PP i Valents han carregat de forma més dura contra les Superilles. "El que sí que han fet Colau i Sanz és generar consens d'associar el terme Superilla a alguna cosa negativa", ha afirmat Paco Sierra. Al seu torn, Óscar Ramírez ha lamentat que s'estigui "desmantellant" el pla Cerdà i implantant un model "sense diàleg ni consens".

En profunditat: El text aprovat demana no fer noves licitacions d'obres fins que s'hagi fet una avaluació d'impacte "a través d'un model de visualització virtual amb sistemes de Digital Twin sobre economia, mobilitat i qualitat de l'aire, en el conjunt de la ciutat". 

Categoria: Open Melon
Etiquetes: Ada Colau Barcelona