Open Melon
Pilar Rahola i Carles Puigdemont
Foto: Pilar Rahola i Carles Puigdemont
Exili

Rahola creu que el retorn de Puigdemont serà "més important" que el de Tarradellas

Pilar Rahola i Carles Puigdemont
Foto: Pilar Rahola i Carles Puigdemont

Pilar Rahola, periodista i presentadora del Fax de 8tv, a més, íntima amiga de l'expresident a l'exili, Carles Puigdemont. Ha augurat que el retorn de l'expresident implicarà un "canvi de paradigma".

Per què és important? Rahola i Puigdemont mantenen una relació molt estreta.

Què ha dit? En una entrevista per El País, la periodista ha previst com succeiran els fets de Puigdemont amb els tribunals europeus.

  • "Si tot va bé a Estrasburg, a la primavera el tindrem aquí", ha sentenciat.

A més: La seva defensa per Puigdemont és tan gran que ha arribat a afirmar que el seu retorn podria implicar un "canvi de paradigma" tan rellevant que seria històric.

  • "Serà un canvi de paradigma, un impacte a tot l'Estat. Més important que el retorn de Tarradellas", ha argumentat.

D'on venim? La defensa de l'expresident Puigdemont ja va vaticinar que si els tribunals europeus els hi donaven la raó sobre la immunitat europarlamentària, molt probablement el retorn de Puigdemont seria una conseqüència.

  • L'advocat de Puigdemont va afirmar: "En cap cas hi haurà extradició".
  • Sobre el procés judicial, Boye va explicar que la sentència encara trigarà a arribar: "Imagino que tindrem sentència a finals de febrer o finals de març".

Per acabar: El Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) sentenciarà el 31 de gener sobre les preguntes prejudicials plantejades pel magistrat del Tribunal Suprem Pablo Llarena sobre l'euroordre contra l'expresident a l'exili, Carles Puigdemont.

Categoria: Open Melon