Open Melon
El rei emèrit espanyol
Foto: El rei emèrit espanyol | Europa Press
Monarquia

Joan Carles I s'escapoleix d'Hisenda: trasllada la residència fiscal als Emirats Àrabs

Temps de lectura: 2 minuts
El rei emèrit espanyol
Foto: El rei emèrit espanyol | Europa Press

El rei mèrit, Joan Carles I, vol escapolir-se d'Hisenda traslladant la seva residència fiscal a Abu Dhabi, on viu des que va fugir de la justícia espanyola l'agost del 2020.

Per què és important? Qui ha estat rei d'Espanya durant 40 anys mou fitxa per fugir d'Hisenda. De fet, aquest any no haurà de fer la declaració de la renda a Espanya.

Què sabem? Segons ha publicat El Mundo, el Borbó ha iniciat els tràmits administratius per traslladar la seva residència fiscal als Emirats Àrabs. 

  • Aquest moviment es traduirà en què el monarca, quan s'obri el termini corresponent a l'exercici del 2020, no haurà de fer la declaració de l'IRPF a Espanya i respondrà davant de les autoritats dels Emirats Àrabs.

Què vol dir això? Joan Carles I s'acull al règim fiscal dels Emirats, on, a diferència d'Espanya, no existeix l'IRPF i no es paguen impostos pels beneficis personals. 

  • En aquest sentit, el país atorga de manera quasi automàtica certificats de residència fiscal a les persones físiques que puguin demostrar que han residit més de 183 dies durant un any fiscal.

Què diu? D'aquesta manera, el rei emèrit espanyol argumenta davant d'Hisenda espanyola que ja no radica a Espanya "el nucli principal o la base de les seves activitats o interessos econòmics". Així convertint-se en contribuent dels Emirats Àrabs Units.

En profunditat: Segons els marcs legals espanyols, el Borbó s'acull a què té residència estable al país del Golf Pèrsic.

  • "El contribuent ha de tenir un habitatge permanent a la seva disposició a dos Estats, es considera resident de l'Estat amb el qual mantingui relacions personals i econòmiques estretes".
  • De fet, Joan Carles I només ha tornat a visitar Espanya des de la seva fugida, durant només una ocasió, coincidint amb la Copa d'Espanya de Vela a Sanxenxo.
Categoria: Open Melon
Etiqueta: Monarquia