Open Melon
L'economista Ramón Tamames
Foto: L'economista Ramón Tamames | Ricardo Rubio / Europa Press
Vox

Ramón Tamames accepta liderar dilluns la moció de censura de Vox: qui és?

Temps de lectura: 2 minuts
L'economista Ramón Tamames
Foto: L'economista Ramón Tamames | Ricardo Rubio / Europa Press

L'economista Ramón Tamames ha acceptat l'oferta de Vox per liderar la moció de censura que la formació de Santiago Abascal presentarà al Congrés dels Diputats.

Per què és important? Tamames havia militat al Partit Comunista i inclús va anar a presó per aquests fets durant el franquisme i ara passa a encapçalar la moció de censura que planteja Vox.

Què en sabem? El líder de Vox, Santiago Abascal, ja va revelar a principis de mes que estava mantenint reunions amb Tamames sobre la necessitat de fer una "profunda reflexió" sobre la situació d'Espanya.

  • Ara Tamames ha assegurat que estaria disposat a ser candidat, tot i que necessitava encara tancar alguns detalls amb Abascal sobre el seu discurs com a candidat i també el discurs del defensor de la moció.

Què diuen? Des del partit insisteixen que l'economista és un bon candidat, però també han remarcat que no és l'única opció amb què treballen.

  • També el portaveu de Vox al Congrés, Iván Espinosa de los Monteros, va reivindicar el currículum i la trajectòria professional de l'ex diputat comunista.
  • "És una de les persones més adequades" per liderar la moció contra Pedro Sánchez.

Qui és? Ramón Tamames Gómez, de 82 anys, va militar al Partit Comunista durant la dictadura franquista i va ser regidor i primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Madrid durant l'alcaldia d'Enrique Tierno Galván.

  • Més tard, va afiliar-se al Centre Democràtic i Social (CDS).
  • Catedràtic universitari, escriptor en diversos mitjans de comunicació i col·laborador amb molts mitjans, Tamames també s'ha relacionat amb els principals polítics del país.
  • Tamames també va ser un dels fundadors d'Izquierda Unida (IU), tot i que va durar poc, iniciant així un canvi cap al conservadorisme.

Context: Abascal va anunciar al desembre la voluntat de Vox de presentar una nova moció de censura contra Pedro Sánchez.

  • A més, volia comptar amb el suport d'altres grups parlamentaris del Congrés per no registrar la moció únicament amb la firma dels 52 diputats del partit, tot i que ell PP ja ho va rebutjar des del principi.
Categoria: Open Melon