Open Melon
Gabriel Fernàndez, alcaldable d'ERC a Sabadell, a la manifestació contra el Quart Cinturó
Foto: Gabriel Fernàndez, alcaldable d'ERC a Sabadell, a la manifestació contra el Quart Cinturó | Twitter
Esquerra

Deixen en evidència l'alcaldable d'ERC de Sabadell a la protesta pel Quart Cinturó

Temps de lectura: 3 minuts
Gabriel Fernàndez, alcaldable d'ERC a Sabadell, a la manifestació contra el Quart Cinturó
Foto: Gabriel Fernàndez, alcaldable d'ERC a Sabadell, a la manifestació contra el Quart Cinturó | Twitter

L'alcaldable d'ERC a Sabadell, Gabriel Fernàndez, ha participat en la manifestació contra el Quart Cinturó celebrada el matí d'aquest diumenge 26 de febrer. Ha rebut algunes crítiques i, fins i tot, ha estat protagonista d'una acció que va en contra de la seva imatge.

Per què és important? El projecte, acordat entre Esquerra Republicana (ERC) i el Partit dels Socialistes (PSC), genera una forta oposició per l'impacte que suposa sobre el territori. De fet, actius del partit independentista a alguns dels municipis afectats s'hi han manifestat públicament en contra.

En profunditat: La nova autovia pretén ampliar la B-40 i connectar Sabadell, Terrassa, Mataró i Granollers. El Quart Cinturó, l'autovia sense fi: quins municipis connectaria i quan estaria enllestit?

Context: La plataforma Campanya Contra el Quart Cinturó (CCQC) ha organitzat la manifestació del matí d'aquest diumenge a Sabadell.

  • Ha partit de la plaça de la Creu Alta a les 12 i ha aplegat unes 4.000 persones, segons els convocants, amb manifestants de diversos pobles dels dos Vallesos.
  • Els contraris al projecte han fet proclames com 'Qui estima el Vallès no el destrueix' o 'Aragonès, no ens toquis el Vallès'.
  • ERC de Sabadell i Terrassa, la CUP i En Comú Podem han participat a la marxa. 

Què ha passat? Gabriel Fernàndez ja va assegurar que hi aniria, malgrat la sorpresa que comporta la seva presència per protestar contra el projecte del seu propi partit al Govern de la Generalitat.

  • Arran s'ha encarregat de fer-li oposició durant la manifestació. Ha imprès i repartit cartells i adhesius amb la cara de l'alcaldable i el missatge: "Qui és el Gabriel? El candidat del Quart Cinturó".
  • Ell n'ha agafat una i se l'ha enganxat a la jaqueta. També li han fet fotos assenyalant-se l'adhesiu amb el dit i somrient; imatge que han penjat a les xarxes socials.
  • També l'han seguit amb un cartell que recorda que ERC "promociona" el projecte, i una fletxa que apuntava cap a Fernàndez amb l'objectiu de deixar-lo en evidència.

Què diu?

  • Fernàndez ha assegurat que "ERC no ha inclòs aquest projecte als pressupostos" sinó que "hi ha un acord per poder aprovar els pressupostos, però no hi ha cap partida concreta pel Quart Cinturó, ni aquí ni a Madrid".
  • "Entenem perfectament la posició del Govern perquè hi havia una necessitat enorme d'aprovar els pressupostos, però també s'ha d'entendre que, si jo soc alcalde, evitaré la construcció del Quart Cinturó", ha afirmat el candidat republicà durant la marxa.

Per acabar: El candidat a prendre-li el despatx d'alcalde a Marta Farrés (PSC) ha assegurat públicament que dimitirà si finalment s'executa el Quart Cinturó, també anomenat Ronda Nord o B-40.