Open Melon
Isabel Díaz Ayuso, en un dinar al Círculo Ecuestre
Foto: Isabel Díaz Ayuso, en un dinar al Círculo Ecuestre | Europa Press
Partit Popular

Ayuso acusa Aragonès i Colau de "falsos" per no rebre el rei al Mobile

Temps de lectura: 2 minuts
Isabel Díaz Ayuso, en un dinar al Círculo Ecuestre
Foto: Isabel Díaz Ayuso, en un dinar al Círculo Ecuestre | Europa Press

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha tornat a la càrrega. Ara ho ha fet contra el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, durant la seva visita a la capital catalana.

Context: Aragonès i Colau no han rebut el rei espanyol Felip VI a la seva arribada al sopar inaugural del Mobile World Congress (MWC) 2023. Sí que han compartit després taula, i ho han fet amb el president socialista Pedro Sánchez i altres autoritats espanyoles.

Al detall: Ayuso ha acusat el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, de "falsos" per la seva absència a la rebuda a Felip VI al MWC.

Què ha dit? En una conferència al Círculo Ecuestre aquest dilluns 27 de febrer, ha deixat anar totes les seves crítiques per la plantada al rei:

  • "És una falta de respecte pueril i innecessària que aïlla cada vegada més a Catalunya", ha denunciat.
  • "Nosaltres no seríem tan falsos de no saludar el cap d'Estat i després seure a sopar amb ell i demanar diners al president del govern espanyol", ha afegit.
  • Al llarg de la seva intervenció, ha criticat durament els "deliris separatistes" de Catalunya i ha defensat que el diàleg que cal que hi hagi és "amb l'altra meitat de catalans".
  • A més, ha denunciat la "usurpació" que s'ha fet de la "catalanitat", perquè considera que els independentistes se n'han "apropiat".
  • Durant el seu discurs, la presidenta madrilenya també ha garantit que a Catalunya "no s'imposarà un règim autoritari i excloent per la via dels fets". "No esteu sols", ha dit.

Tanmateix: Ayuso ha contraposat el model madrileny al català i ha assegurat que si Madrid i Catalunya "anessin juntes" serien "gairebé imbatibles". En aquesta línia, ha defensat el model "obert", de "prosperitat" i de "llibertat" de Madrid, així com les facilitats econòmiques que assegura que hi ha a la Comunitat.

Per acabar: Ayuso ha fet una crida a "passar pàgina i escriure'n una de nova" a Catalunya.