Open Melon
El president Jordi Pujol a la calçotada postconvergent
Foto: El president Jordi Pujol a la calçotada postconvergent | Pilar Rahola
Nacionalisme català

Aquest és el discurs privat i encoratjador de Pujol a la calçotada postconvergent

Temps de lectura: 2 minuts
El president Jordi Pujol a la calçotada postconvergent
Foto: El president Jordi Pujol a la calçotada postconvergent | Pilar Rahola

L'expresident Jordi Pujol va encapçalar una trobada de l'espai postconvergent on personalitats de Junts i del sobiranisme independentista català es van aplegar per menjar calçots. Pujol va pronunciar un discurs privat molt emotiu durant el sobretaula.

Què en sabem? La periodista i presentadora del Fax de 8tv Pilar Rahola va anunciar que diumenge passat 28 de febrer es va celebrar una calçotada on l'espai postconvergent del sobiranisme independentista es va retrobar.

  • En una fotografia que va córrer per les xarxes es veia grans noms de Junts com el seu secretari general, Jordi Turull, les diputades al Congrés Míriam Nogueras i Pilar Calvo, els exconsellers Jaume Giró i Lourdes Ciuró, el diputat al Parlament Joan Canadell i Salvador Vergés. També l'expresident convergent Artur Mas, a més d'empresaris i representants de la societat civil.

Al detall: Molts internautes van acusar d'autonomistes i de retorn a la vella convergència als assistents, però de seguida es van publicar més fotografies on es podia veure penjada l'estelada sobre la taula, a més de la bandera de la Creu de Sant Jordi i la bandera de Junts i de Convergència.

  • També, el diputat de Junts Joan Canadell va piular una imatge d'una captura de pantalla del mòbil del Bizum de 25 euros que cadascú va pagar per gaudir de la calçotada postconvergent.

El discurs: La mateixa Rahola va penjar al seu TikTok un vídeo on el president Pujol pronunciava un discurs durant el sobretaula amb l'atenta mirada de tots els presents. Pujol, assegut al costat d'Artur Mas, va esperonar als presents a seguir endavant: "Segons com es mirin les coses estan malament...però si mirem la nostra història, el que hem fet, les fidelitats que mantenim [...] tenim energia".

  • En les seves paraules ha emulat el discurs d'Artur Mas quan liderava Junts pel Sí i va clamar "Amunt i crits!".

 

Categoria: Open Melon