Open Melon
La diputada d'ERC al Parlament
Foto: La diputada d'ERC al Parlament | Europa Press
Racisme

La diputada d'ERC Najat Driouech, vícitima d'una 'fake new' racista

Temps de lectura: 1 minut
La diputada d'ERC al Parlament
Foto: La diputada d'ERC al Parlament | Europa Press

La diputada d'Esquerra al Parlament Najat Driouech ha estat víctima d'una fake new amb rerefons racista. 

Al detall: Una piulada, que ràpidament s'ha fet viral, acusava Driouech d'usar el hijab amb propòsit electoralista. La internauta Rosa Díaz, número 3 de Junts a l'Escala, ha publicat dues fotos on suposadament es veia la diputada d'ERC sense el mocador en un viatge a Suïssa i després una foto al Parlament amb el hijab posat.

  • "L'Alcorà diu que quan viatges a Suïssa et pots treure el hijab, però que l'has de portar al Parlament de Catalunya? Hipocresia en grau extrem", deia el tuit amb una clara intencionalitat d'atacar la diputada usant un missatge racista.

Reaccions: Aquesta piulada ha arribat a tenir milers de m'agrades i repiulades. Algunes d'elles s'han sumat a l'escarni de Driouech sense comprovar que es tractava d'una fotografia d'una altra persona. 

  • Algunes personalitats polítiques, com el vicesecretari general de Comunicació i Estratègia, Marc Colomer, han respost contundentment: "A banda que és mentida (són persones diferents), és una vergonya el racisme que desprèn".

Què en sabem? La dona que acompanya les diputades d'ERC Raquel Sans i Alba Vergés a la fotografia de l'esquerre no és Najat Driouech. Es tracta Norma Pujol, diputada d'ERC al Congrés.

Categoria: Open Melon
Etiquetes: ERC Racisme