Open Melon
Política

ERC celebra els pressupostos a TikTok a ritme de Kenia Os

Temps de lectura: 2 minuts

Esquerra Republicana ha celebrat l'aprovació dels pressupostos de la Generalitat a TikTok a ritme de la cantant Kenia Os.

Context: L'hemicicle ha aprovat els pressupostos després de mig any d'estira-i-arronsa i de llargues negociacions. El pacte pressupostari ERC-PSC-Comuns ha donat llum verda als comptes que representen un respir per Aragonès.

Al detall: Els republicans s'han sumat a un dels 'trends' de Tiktok on, a ritme de la cançó de Kenia Os, i amb uns ossos de peluix ballant, han celebrat l'aprovació dels comptes d'enguany.

  • "Punt de vista: ERC quan aconseguim 41.000 milions per a la gent", hi ha escrit al vídeo
@esquerrarepublicana Catalunya ja té pressupostos! Útils per transformar ✊#Catalunya #Parlament #Pressupostos2023 #Govern #Drets #ultimahora ♬ Malas Decisiones (Sped Up Version) - Kenia OS

En profunditat: Els comptes de la Generalitat, aprovats a tres bandes per ERC, PSC i En Comú Podem, ja poden començar a rodar després de sis mesos de molt treball d'un govern en minoria que ha hagut de clavar colzes i de cedir en algunes carpetes.

  • De fet, aquesta falta de suports que arrossega el govern republicà (tan sols 33 diputats) és el que constantment li recorda el PSC per forçar al president a consolidar "grans consensos" i allunyar-lo de l'independentisme més fervent de Junts i la CUP.
  • En canvi, Junts —que ha sigut soci d'ERC durant molts governs— ara ha emprès la via de la mà dura contra els republicans per haver format el que ells diuen "el nou tripartit" ERC-PSC-Comuns. La CUP, per la seva banda, també s'ha sumat a la crítica al Govern tot i que ho ha fet per les grans infraestructures que "converteixen Catalunya en un parc temàtic".
Categoria: Open Melon