Open Melon
Un veí vota  la consulta de la Pobla de Segur
Foto: Un veí vota la consulta de la Pobla de Segur | ACN
PSC

Josep Borrell podria perdre el seu carrer a la Pobla de Segur

Temps de lectura: 2 minuts
Un veí vota  la consulta de la Pobla de Segur
Foto: Un veí vota la consulta de la Pobla de Segur | ACN

Els veïns de la Pobla de Segur (Pallars Jussà) han votat aquest diumenge a favor de canviar el nom del passeig Josep Borrell per 1'd'Octubre.

Què en sabem? El 78% dels ciutadans que van participar en la consulta voldrien el canvi del nomenclàtor després de la votació organitzada per l'Ajuntament.

El motiu: L'alcalde del poble, Marc Baró (ERC), ha explicat aquest cap de setmana que la consulta sorgeix arran de les declaracions que "el nostre gran amic" va fer sobre el procés independentista, així com el posicionament i intervencions de Borrell, que van "menystenir i enfadar" la població del municipi.

Context: Actualment, el socialista nascut a la Pobla de Segur és l'alt representant de la Unió Europea per a Afers Exteriors i Política de Seguretat i vicepresident de la Comissió Europea.

Al detall: A la consulta, oberta als majors de 16 anys nascuts o empadronats al municipi, només hi han participat el 12% dels veïns. En total, 250 persones han votat a favor del canvi i 64 s'han posicionat en contra. Al municipi hi viuen uns 3.000 habitants.

A partir d'ara: L'Ajuntament ha informat en un comunicat que aquesta consulta no és vinculant i que, a partir d'ara, obrirà un període de reflexió sobre els resultats per analitzar les "conseqüències" de prendre "una decisió o altra". 

  • "Hem donat veu al poble, que és el que volíem, i a partir d'aquí decidirem què fer", ha explicat el batlle.
  • "Ha anat bé, però esperàvem una mica més de votants. Si s'hagués celebrat en el context que estava prevista creiem que hauria tingut una participació més elevada" ha afegit.

A més: El mateix dia que es votava eliminar el nom de l'exministre del seu poble, el PSC ha anunciat la convocatòria d'un acte d'entrega del premi als Valors Europeus a Borrell, programat per a l'1d'abril vinent a la seu dels socialistes a Barcelona. L'acte comptarà amb la participació del líder del partit, Salvador Illa.

D'on venim? La jornada s'hauria d'haver celebrat abans de l'esclat de la pandèmia, però aquest i d'altres factors van fer que s'hagi posposat fins aquest diumenge. 

Categoria: Open Melon
Etiqueta: PSC