Open Melon
Carles Puigdemont, expresident de la Generalitat
Foto: Carles Puigdemont, expresident de la Generalitat | Nicolas Landemard / Le Pictorium A / DPA
Junts

Dard de Puigdemont a l'Estat en comparar el 'cas Negreira' amb l'Operació Catalunya

Temps de lectura: 1 minut
Carles Puigdemont, expresident de la Generalitat
Foto: Carles Puigdemont, expresident de la Generalitat | Nicolas Landemard / Le Pictorium A / DPA

Carles Puigdemont ha llançat un dard al govern espanyol comparant la seva actitud amb l'Operació Catalunya i la que manté amb el conegut com a 'cas Negreira', que afecta el FC Barcelona.

Per què és important? Aquestes són les dues principals carpetes que ocupen l'actualitat a Catalunya. Una, l'Operació Catalunya, és la suposada trama policial i política del govern de Mariano Rajoy contra l'independentisme; l'altre esquitxa el Barça pels pagaments milionaris que ha fet durant anys a qui va ser vicepresident del Comitè Tècnic d'Àrbitres.

Al detall:

  • El Consell Superior d'Esports (CSD), depenent del govern espanyol, ha anunciat que es personarà contra el Barça pel 'cas Negreira'.
  • Un fet que ha aprofitat l'expresident de la Generalitat per recordar que l'executiu presidit pel PSOE no ha fet el mateix amb l'Operació Catalunya.

Què diu?

  • En un post de Twitter, ha explicat: "Espero que el govern espanyol es personi a la causa de l’Operació Catalunya, i en les de l’espionatge massiu a polítics independentistes, advocats, periodistes i activistes".
  • "Anar contra el Barça i no fer res contra jutges, policies i polítics que corrompen la democràcia és una lliçó pràctica i entenedora del funcionament d’Espanya".

Background: La Moncloa ha fet referència a la conspiració contra polítics independentistes, i no li ha tret ferro al tema. De fet, l'ha valorat com "un dels casos més greus de corrupció política de la democràcia espanyola".