Open Melon
El diputat d''Esquerra
Foto: El diputat d''Esquerra | David Zorrakino / Europa Press
Parlament

ERC acusa de racisme a Junts per criticar la gira d'Aragonès per Llatinoamèrica

Parlament de Catalunya.
Temps de lectura: 1 minut
El diputat d''Esquerra
Foto: El diputat d''Esquerra | David Zorrakino / Europa Press

Esquerra ha contraatacat el "soroll" de Junts per la gira per Llatinoamèrica del president de la Generalitat, Pere Aragonès. I ho ha fet a través de les preguntes del diputat d'ERC, Ruben Wagensberg.

Per què és important? ERC i Junts tornen a topar per les seves diferències en la seva manera de fer política. En aquest cas en l'acció exterior de la presidència.

Què ha passat? Wagensberg ha acusat Junts d'usar arguments "classistes" i "racistes" contra la gira del president de la Generalitat per Llatinoamèrica. El diputat republicà ha reblat que si aquesta gira s'hagués fet per països d'Europa o de Nord-amèrica, "segur que no s'haurien atrevit a menystenir".

  • "En un viatge en nou dies on ens trobem amb dos expresidents, amb un alt comissionat de les Nacions Unides, cinc ministres i reobrim delegació, a més de trobar-nos amb nombrosos representants de la societat civil", ha esgrimit en defensa de l'Acció Exterior.
  • En aquest sentit, Wagensberg, que és secretari quart de la Mesa del Parlament, ha argumentat en contra de Junts que "hi ha qui defensa el país enviant plens d'empresaris i hi ha qui envia avions plens de projectes". "Defensar una relació solidària on no ens relacionem amb països que menystenen els drets humans", ha acabat carregant.

A més: La consellera d'Acció Exterior, Meritxell Serret, en el seu torn, ha contestat sense entrar gaire en la polèmica. "Només cal revisar l'hemeroteca per posar cadascú en el seu lloc", ha dit.

 

 

Categoria: Open Melon
Etiquetes: Parlament ERC Junts