Open Melon
Liders de Vox a Catalunya
Foto: Liders de Vox a Catalunya | David Zorrakino / Europa Press
Eleccions municipals

Vox manté el candidat neonazi a Barberà del Vallès: "Ha passat tots els filtres"

Parlament de Catalunya.
Temps de lectura: 2 minuts
Liders de Vox a Catalunya
Foto: Liders de Vox a Catalunya | David Zorrakino / Europa Press

Vox manté el seu candidat per les eleccions municipals a Barberà del Vallès, Alejandro Fernández Ruiz, que ha estat vinculat amb personalitats i col·lectius neonazis.

Per què és important? Tal com ha avançat Principal, la formació d'extrema dreta ha posat al capdavant d'una candidatura de la localitat vallesana un exmembre de Plataforma per Catalunya i simpatitzant d'idees neofeixistes.

Què han dit? Fonts consultades de Vox han argumentat que mantenen la candidatura de Fernández Ruiz, tot i que hi ha hagut moviments dins de la formació a conseqüència de la publicació. "La candidatura segueix endavant", reblen les mateixes fonts.

  • Sobre l'elecció dels candidats a les eleccions municipals, Principal ha pogut saber que Ferández Ruiz, igual que tots els alcaldables de la formació, "ha passat tots els filtres interns". De fet, segons aquestes fonts, es fan una sèrie d'entrevistes i, fins i tot, es revisen els antecedents penals.
 
 
 
 
 
Ver esta publicación en Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Una publicación compartida de Principal (@principal.cat)

En detall: La delegació de Vox a la demarcació de Barcelona ha anunciat, mitjançant el seu canal de Telegram, que Alejandro Fernández serà el seu candidat.

  • Fernández ha estat candidat del neofeixista Movimiento Social Republicano (MSR) en diverses ocasions des del 2004.
  • Aquell any, el candidat de Vox va participar d'una marxa neonazi a la localitat alemanya de Wunsiedel en homenatge al ministre d'Adolf Hitler Rudolf Hess. 4 dels 18 espanyols que van participar d'aquell acte van ser processats i condemnats a entre 6 mesos i 3 anys de presó per delictes d'associació il·lícita per la seva pertinença a l'organització ultradretana Blood & Honour.
  • Va tenir un paper en l'obertura del Casal Tramuntana, punt de congregació de l'extrema dreta catalana a Barcelona entre els anys 2011 i 2014.
    De l'MSR va fer el salt a PxC, on va coincidir amb els ara diputats de Vox Mónica Lora o Juan Garriga.
Categoria: Open Melon
Etiquetes: VOX Eleccions