Open Melon
L'alcaldessa de Barcelona
Foto: L'alcaldessa de Barcelona | ACN
Feminismes

Colau acusa l'exministra Calvo d'apropar-se a Vox criticant el col·lectiu LGTBI

Temps de lectura: 1 minut
L'alcaldessa de Barcelona
Foto: L'alcaldessa de Barcelona | ACN

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha criticat dirigents històriques del PSOE com l'exministra Carmen Calvo per haver afirmat que feminisme no ha de carregar amb les reivindicacions del col·lectiu LGTBI.

Què ha dit? "Això és molt greu perquè el partit socialista està dient que l'extrema dreta té raó", ha dit la batllessa en un acte a la Nau Bostik sota el títol de 'Feminismes compartits'.

  • "He flipat amb les declaracions de Calvo", ha reiterat la líder de Barcelona en Comú en un acte acompanyada de  l'escriptor Roy Galán i la diputada de Catalunya en Comú Jess González i de l'artista Samantha Hudson. Precisament, Hudson ha afirmat que Calvo parla des del "feminisme prehistòric".

En profunditat: La batllessa de la ciutat ha recordat que l'extrema dreta activa la seva agenda "conservadora" quan els moviments social com és el feminisme avancen i ha lamentat que les "suposades aliades" com Calvo els comprin el relat.

  • A més, Colau ha afirmat que l'exministra "parla des d'una posició de poder" i ha lamentat que comparés el col·lectiu amb "conductors de tractors" o "pintors de façanes", fet que, busca "despolititzar" les seves reivindicacions.  

D'altra banda: La líder dels comuns ha plantejat a la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, que prengui mesures contra el líder de Vox, Santiago Abascal, si torna a titllar de "degenerats" el col·lectiu. "Normalitzar la vulneració de drets humans és comprar-los l'agenda", ha insistit.

 

Categoria: Open Melon