Open Melon
Alberto Tarradas, diputat de VOX
Foto: Alberto Tarradas, diputat de VOX | Europa Press
Parlament

El Parlament paga un viatge a un diputat de VOX a Madrid i no assisteix a la reunió

Temps de lectura: 2 minuts
Alberto Tarradas, diputat de VOX
Foto: Alberto Tarradas, diputat de VOX | Europa Press

El Parlament de Catalunya demanarà explicacions al diputat de VOX Alberto Tarradas per no assistir a la reunió a Madrid entre representants de la cambra i la missió de l'Eurocambra que investiga el cas Pegasus. 

Per què és important? El passat dilluns, una comissió d'investigació del Parlament va viatjar a Madrid per reunir-se amb els responsables europeus que investiguen el cas Pegasus. 

  • El diputat de VOX formava part d'aquesta representació i no va assistir a la trobada, però sí que va viatjar a Madrid. 

Què en sabem? Ara la cambra catalana ha demanat explicacions al diputat d'ultradreta perquè es justifiqui. Si no ho fa, el Parlament demanarà que el diputat reemborsi les despeses de viatge que va assumir la cambra. 

  • La Mesa del Parlament li ha reclamat que "justifiqui" per què no ha assistit o que "torni els diners" de la seva butxaca.
  • Fonts parlamentàries han explicat que el Parlament va pagar el viatge d'anada i tornada a Tarradas en qualitat de membre de la comissió d'investigació sobre el cas Pegasus. 
  • El diputat de VOX va viatjar a Madrid, però no va participar en la reunió. 

El motiu: Tant Tarradas com l'eurodiputat de VOX Jorge Buxadé van abandonar la missió al·legant que es tractava d'un "autèntic circ". 

  • Segons fonts del partit els dos membres de VOX van assistir a una "reunió prèvia" amb eurodiputats i diverses associacions. 
  • "Després van entrar a la reunió del Parlament i van decidir abandonar per coherència", expliquen. 

D'on venim: Vox ja havia anunciat fa setmanes que no participaria en la comissió d'investigació del Parlament de Catalunya sobre el cas del presumpte espionatge a l'independentisme. 

En detall: Qui sí que va viatjar a Madrid i va participar en la reunió van ser els diputats Josep Maria Jové (ERC), Albert Batet (Junts), Montserrat Vinyets (CUP), Oscar Aparicio (PSC-Units), Marta Vilalta (ERC), Josep Rius (Junts), Xavier Pellicer (CUP) i Lucas Ferro (comuns).

  • Han estat aquests membres de la comissió qui han informat el Parlament que el diputat de VOX no va assistir a la reunió. 

A més, Tarradas no deixa de generar polèmica. Fa unes setmanes publicava al seu compte personal d'Instagram unes fotografies des del Valle de los Caídos i ho acompanyava amb el següent missatge: "El patriotisme és alegria". 

Categoria: Open Melon