Open Melon
Una bicicleta del Bicimad, penjada d'un arbre; al marc circular, José Luis Martínez-Almeida, alcalde de Madrid (PP)
Foto: Una bicicleta del Bicimad, penjada d'un arbre; al marc circular, José Luis Martínez-Almeida, alcalde de Madrid (PP) | Twitter / Principal
Madrid

El nou nyap d'Almeida amb Bicimad: la gent se'n farta i apareixen bicis als arbres

Temps de lectura: 4 minuts
Una bicicleta del Bicimad, penjada d'un arbre; al marc circular, José Luis Martínez-Almeida, alcalde de Madrid (PP)
Foto: Una bicicleta del Bicimad, penjada d'un arbre; al marc circular, José Luis Martínez-Almeida, alcalde de Madrid (PP) | Twitter / Principal

Un nou nyap de l'alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, està provocant un gran rebombori a la capital espanyola. La gestió del sistema de bicicletes públiques per part de l'Ajuntament ha resultat un maldecap per a milers de madrilenys que, irritats, lideren una pluja de crítiques contra el polític del PP.

Per què és important? Una crisi que es produeix poques setmanes abans de les eleccions municipals del 28 de maig i que juga en contra de l'actual alcalde, que de fa temps ens té acostumats a situacions surrealistes en les quals ell és protagonista.

A fons: El sistema del Bicimad (per als barcelonins i per als gironins, homònim al Bicing o a la Girocleta) és un caos.

  • L'aplicació dona errors reiterats quan els usuaris intenten retirar una bicicleta d'alguna de les estacions repartides per la ciutat, de forma que no poden fer ús del servei.
  • Així mateix, tampoc no deixa aparcar-les, deixant els madrilenys en una situació ben incòmoda: molts truquen al servei municipal, però es queden esperant al telèfon durant molta estona, fins que es cansen i pengen, sense deixar registrat que ha retornat la bicicleta.
  • Davant d'això, molts altres l'abandonen: n'han aparegut a urbanitzacions privades, estacions d'autobús o metro, escombraries... fins i tot s'ha viralitzat la imatge d'una bicicleta penjant d'un arbre.
  • Tot plegat es tradueix en estacions buides i l'Ajuntament ha implementat un pla de xoc per recuperar-les. Ha contractat molts treballadors més (fins a arribar als 60 operaris) per pentinar la ciutat en torns de 24 hores. També ha contractat 50 informadors per explicar on i com s'han de deixar les bicicletes.

A més: L'administració d'Almeida ha amenaçat per correu electrònic els usuaris amb multes si abandonen les bicis en zones no habilitades, malgrat que no poden tornar-les a les estacions pels errors del sistema.

D'on venim: El caos impera des de fa setmanes, quan el govern municipal va ampliar el servei amb 60 estacions més als 21 districtes de la ciutat i va fer-lo gratuït durant 30 minuts cada trajecte, fins al 31 de juliol.

  • L'equip d'Almeida justifica els errors de l'aplicació i del sistema d'ancoratge de les estacions amb la migració del vell sistema al nou, el MPass, amb el qual s'associa el perfil a un mitjà de pagament per cobrar els viatges i els abonaments.

Què diuen els madrilenys? Multitud d'usuaris del Bicimad han expressat la seva indignació a Twitter, on comparteixen l'odissea que viuen fent servir el sistema. Hi ha qui també recorre a l'humor, com és habitual, com és habitual en aquesta xarxa social.

Què diu Almeida? La gravetat del cas ha obligat el popular a referir-s'hi en diverses ocasions.

  • Ha justificat amb no prou encert l'abandonament de les bicis: "Hi ha hagut certa confusió amb les bicicletes que no necessiten ancoratge. Encara que no en tinguin, cal deixar-les a zones habilitades. Nosaltres ho hem d'explicar més clarament, i això és el que estem fent a través d'un correu electrònic".
  • "No hi ha més remei que assumir que hi ha problemes, perquè és el primer pas per poder solucionar-los", ha reconegut igualment.

D'altra banda: La crisi ha motivat fins i tot una sessió extraordinària del ple de l'Ajuntament perquè el govern municipal reti comptes de quins passos està fent per resoldre els problemes.

  • Más Madrid és un dels partits que busca treure crèdit del nyap d'Almeida: "Vam dir que el servei col·lapsaria sense millorar les plantilles. Volem no només explicacions, sinó solucions". El partit de Mónica García mira cap al 28 de maig i promet "recuperar Bicimad" i estendre el servei a tota la Comunitat.
Categoria: Open Melon
Etiquetes: PP Madrid