Open Melon
Campanya PP
Foto: Campanya PP | Twitter @ppopular
Campanya

El PP difon imatges falses de campanya contra la llei del només sí és sí

Temps de lectura: 2 minuts
Campanya PP
Foto: Campanya PP | Twitter @ppopular

El PP ha començat a difondre aquest dilluns unes fotografies en què es veuen lones vermelles penjades en diferents edificis importants de l'estat amb missatges en contra de la Llei de Llibertat Sexual. Les sospites sobre la falsedat d'aquestes són cada vegada més grans.

Per què és important? Els usuaris no han trigat a notar que es tractava d'imatges manipulades i que les lones no eren reals.

En profunditat: A la suposada pancarta es llegeix: "978 agresores sexuales se han beneficiado del solo sí es sí".

  • A continuació una pregunta dirigida a diferents polítics, per exemple "Pedro, ¿esto es proteger a las mujeres?" i "Ximo, ¿cómo se lo explicamos a nuestra hijas?".
  • Finalment, totes les lones tenen el hashtag #DefiendeLoQuePiensas, el lema de campanya del PSOE.

Background: Reporters Sense Fronteres va fer una campanya defensant el dret d'informació i contra la censura, en què va manipular imatges de Google Street View per simular pancartes penjades a grans carrers de grans ciutats amb missatges com:

  • "Rússia va guanyar la casa blanca per tu, Donald Trump".
  • O també: "En una dictadura militar emmascarada com a salvadora de la democràcia, defensar la democràcia públicament és un crim".

Context: Aquest mateix dilluns s'ha fet públic el primer acord entre PSOE i PP sobre una de les esmenes a la reforma de la llei de Llibertat Sexual.

  • PSOE i PP han acordat tipificar com a delicte en el Codi Penal la distribució (a través d'internet, del telèfon o de qualsevol mitjà) continguts que promoguin, incitin o fomentin les agressions sexuals a menors de 16 anys. Així, la mesura corregeix la destipificació d'aquest delicte.

Categoria: Open Melon