Open Melon
Ciutadans de Santa Coloma de Gramanet
Foto: Ciutadans de Santa Coloma de Gramanet | Cs
Eleccions municipals

Eleccions municipals 2023: primera batussa a Santa Coloma entre Cs i PSC

Temps de lectura: 1 minut
Ciutadans de Santa Coloma de Gramanet
Foto: Ciutadans de Santa Coloma de Gramanet | Cs

Santa Coloma de Gramanet ha registrat la primera batalla política per les eleccions municipals d'aquest maig. Ciutadans i PSC s'han esbatussat amb la Junta Electoral pel mig per un acte on els taronges reclamaven una residència. 

Per què és important? L'alcaldessa socialista del municipi, Núria Parlón, porta governant la ciutat des del 2009, i aquestes eleccions són les primeres on podria perdre l'alcaldia, segons les enquestes.

Què ha passat? Ciutadans va fer un acte polític davant la CIBA, un espai de recursos per a dones, innovació i economia feminista, per reclamar convertir-la en una residència per la gent gran.

  • Van titllar de "malbaratament" els diners destinats a aquest espai feminista ple "d'endollats" i van prometre crear una nova conselleria per la gent de la tercera edad i reconvertir la CIBA.
  • El PSC va rebre molt malament aquest acte polític dels taronges i van portar-la davant la Junta Electoral per "realitzar un acte no autoritzat".

La decisió: Principal ha tingut accés a la decisió de l'àrbitre electoral, que ha conclòs desfavorablement pels socialistes i ha argumentat que no li correspon valorar si l'acte organitzat per Ciutadans comptava amb llicència per ocupar la via pública. 

  • En aquest sentit, la Junta Electoral dictamina que en el vídeo denunciat pel PSC no s'infringeix cap norma electoral, ja que "no existeix cap petició expressa de vot", per tant, no conculca la LOREG. Per tot l'anteriorment esmentat, la Junta Electoral Central ha desestimat la denúncia.