Open Melon
Isabel Díaz Ayuso, en un acte de campanya del Partit Popular a Leganés (Madrid)
Foto: Isabel Díaz Ayuso, en un acte de campanya del Partit Popular a Leganés (Madrid) | Europa Press
Partit Popular

Ayuso compara els crits racistes contra Vinicius amb les xiulades al rei

Temps de lectura: 2 minuts
Isabel Díaz Ayuso, en un acte de campanya del Partit Popular a Leganés (Madrid)
Foto: Isabel Díaz Ayuso, en un acte de campanya del Partit Popular a Leganés (Madrid) | Europa Press

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha comparat els crits racistes contra Vinicius Jr, jugador del Reial Madrid, amb les xiulades al rei Felip VI als camps de futbol.

Per què és important? La polèmica està servida a Madrid i a la lliga de futbol: el club blanc ha denunciat els insults davant de la Fiscalia, mentre que Javier Tebas, president de la patronal dels clubs, ha respost durament a les crítiques del brasiler.

En detall: L'última autoritat a reaccionar ha estat la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, del Partit Popular, en una entrevista organitzada per 'ABC'.

  • Segons la presidenta madrilenya, "això és el mateix que passa també en les ofenses contra el Rei o contra moltes altres persones".
  • Ayuso ha defensat que els camps de futbol "no es poden convertir en això" i caldria "prendre mesures". "La imatge que es trasllada és perjudicial i, a sobre, és mentida", ha afirmat.

A més: Ayuso ha aprofitat l'escàndol per seguir fent campanya contra els partits independentistes. Ha assegurat que hi ha catalans i bascos que "venen a Madrid farts dels nacionalismes, la pobresa i la persecució".

  • "Jo m'ocupo que tinguin la seva veu i saber per què passen les coses", ha reivindicat. La presidenta madrilenya ha dit que la Comunitat de Madrid "sufraga el 70% de la caixa comuna amb què es financen els serveis públics de tantes regions".

Context: El brasiler va esclatar contra els aficionats del València durant el partit d'aquest diumenge 21 de maig per insults de "mico". L'àrbitre va aturar el partit i va activar el protocol, de forma que la megafonia de l'Estadi de Mestalla va advertir que l'enfrontament se suspendria si no cessaven les mostres de racisme.

Mentrestant: A Barcelona, Xavi Hernández, entrenador del FC Barcelona, també ha reaccionat així a la polèmica durant la roda de premsa d'aquest dilluns 22 de maig.

Categoria: Open Melon