Open Melon
La ministra d'Igualtat, Irene Montero
Foto: La ministra d'Igualtat, Irene Montero | Europa Press
Polèmica

Polèmica a les xarxes amb Irene Montero, el català i el Barça

Temps de lectura: 2 minuts
La ministra d'Igualtat, Irene Montero
Foto: La ministra d'Igualtat, Irene Montero | Europa Press

Nova polèmica amb el català a les xarxes socials, aquesta vegada protagonitzada per la ministra d'Igualtat, Irene Montero.

Context: Aquest passat dissabte, el F.C. Barcelona ha guanyat la seva segona Champions, després d'imposar-se per al Wolfsburg en una espectacular remuntada. Les jugadores de Jonatan Giráldez van acabar la final guanyant amb tres gols contra els dos gols de les alemanyes. 

  • Aquest diumenge les celebracions s'han traslladat al centre de Barcelona, i les jugadores blaugranes han estat rebudes al Palau de la Generalitat pel president de Catalunya, Pere Aragonès, i a l'Ajuntament de la capital catalana, per l'alcaldessa de la ciutat, Ada Colau. 

Què en sabem? Diferents persones han utilitzat les xarxes socials per felicitar les campiones d'Europa: Actors i actrius, famosos, altres esportistes i diferents dirigents polítics catalans i espanyols. 

  • Una de les que ha aprofitat les xarxes per felicitar a l'equip blaugrana ha estat la ministra Irene Montero. 
  • A través de Twitter, la titular d'Igualtat del govern espanyol ha repiulat un dels missatges publicats pel compte oficial del F.C. Barcelona Femení. 
  • Montero ha acompanyat el retuit amb un "Enhorabona, reines" en català. 

En detall: La polèmica s'ha creat quan diferents usuaris no han reconegut que la ministra utilitzava una de les llengües oficials d'Espanya, el català, per felicitar a l'equip. 

  • Diferents usuaris han atacat, i fins i tot insultat, a Montero pel missatge seleccionat. Molts d'ells es pensaven que la ministra utilitzava el gènere neutre per referir-se a les jugadores. 
  • En castellà, el gènere neutre se sol utilitzar canviant la vocal de gènere per una "e". En català, per exemple es canvia per una "i", ja que en el plural de moltes paraules ja s'utilitza la "e".

Què diuen? La usuària @blabbergirl_ s'ha dedicat a contestar a totes les respostes del tuit que acusaven Montero "d'inventar-se paraules". 

  • @blabbergirl_ ha estat aplaudida per una part de Twitter amb les seves respostes, que s'han fet viral. La usuària ha contestat tractant "d'ignorants" o "analfabets" aquells que no reconeixen les paraules en català. 

Per acabar: Montero, que no s'ha pronunciat sobre la polèmica, només ha acabat piulant un "Bona nit" en català al final d'aquest diumenge.