Open Melon
Pedro Sánchez
Foto: Pedro Sánchez | @sanchezcastejon | Twitter
Presidència

Pedro Sánchez de vacances al Marroc amb la família: Hi ha interessos amagats?

Actualitzat: Dijous, 3 d'agost de 2023. 09:57
Temps de lectura: 2 minuts
Pedro Sánchez
Foto: Pedro Sánchez | @sanchezcastejon | Twitter

El president del govern espanyol Pedro Sánchez ha viatjat de vacances al Marroc amb la seva dona i les seves dues filles. En unes imatges publicades, la família es camufla entre la multitud del Zoco de Marràqueix com qualsevol turista, si bé, no ho són.

Per què és important? Moltes veus es pregunten quin és l'interès polític rere aquest viatge, i si té a veure amb el cas d'espionatge Pegasus. Si bé, des de la Moncloa ho neguen i asseguren que l'escapada és privada i que els costos han estat assumits per la família.

D'on venim? El Marroc és el país directament assenyalat pel Parlament Europeu com a responsable de l'espionatge al telèfon del president Sánchez i dels ministres d'Interior, Grande-Marlaska, i de Defensa, Margarita Robles.

  • El Parlament Europeu va designar una comissió que està investigant el Marroc.
  • Les escoltes dels telèfons van ser durant els anys 2020 i 2021, les últimes quan Espanya va acollir el president del Front Polisario, que va derivar en una crisi migratòria des del Marroc.

Què en sabem? Un periodista marroquí va recollir la notícia i les imatges del viatge i la informació s'ha pogut corroborar. Tot i això, no s'havia anunciat ni s'esperava.

  • És la primera vegada que un president va de vacances fora del país durant les seves vacances.

El debat: Mentre alguns opinen que Sánchez només ha anat a fer turisme pel país amb la seva família per descansar de la política, altres apunten a una reunió desconeguda amb el líder del país i a uns interessos ocults poc clars que han impulsat aquesta escapada.

Què en diuen? El delegat del Front Polisario a Espanya, Abdulah Arabi, ha afirmat que el viatge del president demostra "l'indiscutible suport" d'Espanya "a un decaigut règim que vulnera de forma sistemàtica, diària i impune els drets humans del poble del Sàhara Occidental".

Categoria: Open Melon
Etiqueta: Pedro Sánchez