Open Melon
Alberto Núñez Feijóo en un míting a Madrid
Foto: Alberto Núñez Feijóo en un míting a Madrid | @NunezFeijoo | Twitter
Transparència

Els sobresous de Feijóo: el PP ha ocultat gairebé la meitat del que ha cobrat

Temps de lectura: 2 minuts
Alberto Núñez Feijóo en un míting a Madrid
Foto: Alberto Núñez Feijóo en un míting a Madrid | @NunezFeijoo | Twitter

El sou d'Alberto Núñez Feijóo ha estat una incògnita des que va arribar a Gènova per substituir Pablo Casado. Doncs bé, el PP ha pagat al seu president gairebé el doble de la xifra que el partit va informar el passat mes de juny. 

Per què és important? La no publicació de la seva declaració de béns va tacar la campanya electoral del candidat popular a les eleccions generals del 23 de juliol, ja que la Llei de Transparència obliga a fer-ho. El partit va intentar sortir al pas, i ara noves informacions indiquen que va ocultar gran part del seu sobresou.

A fons: Després de mantenir en secret el seu sou com a líder popular, el PP va filtrar que Feijóo va cobrar 39.260 euros de les arques del partit d'abril a desembre del 2022. Una dada correcta però incompleta.

  • Segons 'elDiario.es', que ha tingut accés a la seva declaració de béns, el líder popular ha afegit un altre concepte que no va mencionar el juny: 31.850 euros més del Grup Parlamentari Popular al Senat, a partir del mes de maig de l'any passat.
  • A banda d'aquests 39.260 i 31.850 euros, Feijóo va cobrar el sou que li correspon com a senador, que ascendeix a 70.121 euros anuals, segons les dades que apareixen al web de la cambra alta.

Què diuen? L'equip d'Alberto Núñez Feijóo ha declinat fer declaracions al mateix diari.

D'on venim? Pablo Casado, l'anterior president del PP, va declarar en abandonar la política un únic sou procedent del PP, de 54.912 euros anuals, a més del seu sou com a diputat.

  • Mariano Rajoy va cobrar tant del PP com del Congrés fins a superar els 200.000 euros, però quan va arribar a la presidència del govern, va deixar de cobrar del partit, ja que ho prohibeix la llei.
Categoria: Open Melon