Open Melon
L'alt representant socialista de la Unió Europea, Josep Borrell
Foto: L'alt representant socialista de la Unió Europea, Josep Borrell | EFE
Futbol femení

Borrell: "Les nostres dones estan aprenent a jugar a futbol tan bé com els homes"

Temps de lectura: 2 minuts
L'alt representant socialista de la Unió Europea, Josep Borrell
Foto: L'alt representant socialista de la Unió Europea, Josep Borrell | EFE

Paternalista i masclista. L'alt representant de la Unió Europea i socialista, Josep Borrell, ha assegurat que "ara les nostres dones estan aprenent a jugar a futbol tan bé com els homes".

Què ha dit? En declaracions a Televisió Espanyola ha recordat el gol d'Andrés Iniesta que va donar a la Selecció Espanyola de futbol el mundial de 2010 a Sud-àfrica. 

  • Després s'ha referit a la victòria de la selecció femenina com "les nostres dones" i ha celebrat la copa del món dient que "estan aprenent dels homes".

Context: La Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) ha convocat amb caràcter d’urgència una Assemblea General Extraordinària el divendres vinent a les 12 hores per debatre sobre el petó forçat del seu president, Luis Rubiales, a la jugadora Jennifer Hermoso després de guanyar el Mundial de futbol femení.

  • En un comunicat, la federació ha explicat que després dels “últims fets ocorreguts durant la cerimònia d’entrega de premis del mundial” es vol informar que “estan obertes les diligències internes de la federació referents a assumptes d’integritat, així com la resta de protocols aplicables”.

A més, Sumar ha posat més pressió. La vicepresidenta segona del govern espanyol en funcions, Yolanda Díaz, ha anunciat que el seu partit ha denunciat el petó forçat de Rubiales davant del Consell Superior d’Esports per infracció greu.

  • També ha denunciat l'àrbitre i regidor d'ERC de la Paeria de Lleida Xavier Estrada, que ha sol·licitat l'inici del protocol d'actuació de la RFEF contra la violència sexual per aquest petó forçat a la futbolista en un acte oficial en què Rubiales actuava en representació de la RFEF. 
Categoria: Open Melon
Etiqueta: Futbol