Open Melon
El diputat del PSOE Herminio Rufino Sancho Íñiguez
Foto: El diputat del PSOE Herminio Rufino Sancho Íñiguez | EFE
Investidura

L'espifiada d'un diputat del PSOE que ha votat a favor de Feijóo i com ho ha justificat

Temps de lectura: 2 minuts
El diputat del PSOE Herminio Rufino Sancho Íñiguez
Foto: El diputat del PSOE Herminio Rufino Sancho Íñiguez | EFE

El ple d'investidura de Feijóo que ha durat dos dies ha estat carregat de grans moments per ser comentats: picabaralles, lluita de discursos i comentaris més o menys afortunats. Avui, un moment ha resultat especialment digne de ser comentat: Un diputat del PSOE ha votat a favor de la investidura del líder popular.

Què ha passat? El diputat socialista Herminio Rufino Sancho Íñiguez ha votat "Sí" quan ha estat cridat per votar en veu alta. Si bé, el seu vot s'ha pogut rectificar perquè la vocal havia dit malament els seus cognoms

  • "Sánchez, Íñiguez, Herminio Rufino" ha llegit la vocal. El diputat s'ha aixecat i ha dit "sí".
  • Davant el rebombori generat a la sala i la resposta de la mateixa vocal "perdó?", ambdós s'han adonat que el nom del diputat havia estat llegit malament.
  • Per tant, el vot no ha estat vàlid. La vocal ha tornat a cridar-lo: "Perdó, he pronunciat malament el seu cognom", deia prosseguint a llegir, de nou, ara correctament el nom del diputat. Aleshores, aquest s'ha aixecat, de nou, i aquesta vegada ha votat que "no".
  • El murmuri i les queixes per la gestió de l'equivocació mútua de vocal i diputat, la primera per llegir incorrectament el nom, i el segon per votar erròniament, s'han mantingut una estona a la cambra.

En resposta: Quan ha sortit del Congrés i ha estat preguntat per la premsa, el diputat del PSOE ha donat unes explicacions d'allò més enrevessades que han fet encara més còmica l'equivocació.

  • "Soy Sancho, no Sánchez. Sancho sí, mi apellido es Sancho".
  • "¿Y que quería decir entonces con ese 'sí'?" "Sancho sí, no. Como que sí soy Sancho, no Sánchez".

Categoria: Open Melon