Open Melon
El portaveu socialista, Patxi López
Foto: El portaveu socialista, Patxi López | EFE
Congrés

Patxi López es nega a respondre a l’ultradretà Vito Quiles: “No respectaré a un racista”

Temps de lectura: 2 minuts
El portaveu socialista, Patxi López
Foto: El portaveu socialista, Patxi López | EFE

El portaveu del grup socialista al Congrés dels Diputats, Patxi López, ha rebutjat respondre a les preguntes del comunicador acreditat, Vito Quiles, durant la valoració posterior al fracàs d'investidura del líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, acusant-lo de racista.

Què ha dit? En la compareixença posterior a l'intent d'investidura, Patxi López ha atès els mitjans de comunicació. A la roda de premsa, el comunicador Vito Quiles li ha fet una pregunta sobre l'amnistia i el socialista no l'ha deixat acabar de parlar.

  • "A tu no et penso respondre res, ni mai. Mira, t'ho diré ara mateix a la cara. He vist un tweet teu quan la selecció espanyola va jugar i guanyar a Geòrgia amb un contingut racista de tal manera que no penso respectar un racista responent les seves preguntes", ha dit amb contundència el polític, qui després ha abandonat la sala.

Context: El tweet a què fa referència el socialista és un que va publicar després del partit en què Espanya va guanyar a Geòrgia.

  • Quiles va fer una publicació en què tractava de "broma" una fotografia on apareixien dos jugadors espanyols negres, el davanter del Barça, Lamine Yamal, i l'extrem de l'Atlètic Club, Nico Williams. 
  • "Però quina selecció espanyola és aquesta? Sembla una broma de mal gust", deia l'ultradretà.

Reacció: Vito Quiles no ha desaprofitat la polèmica per ensenyar el seu descontentament a Twitter, on suma més de 145.000 seguidors.

  • "GRAVÍSSIM. Patxi López m'insulta al Congrés en preguntar-li per l'amnistia. És increïble el tracte antidemocràtic cap a la premsa incòmode. El penso denunciar per injúries", ha dit en una piulada.
  • Sobre el comentari racista, Quiles assegura que va posar aquell tweet perquè "no hauria d'estar a la selecció", en referència al jugador Lamine Yamal i indica que en cap cas va voler referir-se "al seu color de pell".
  • Als vídeos publicats apareix acompanyar del periodista Bertrand Ndongo i junts es riuen de les paraules del socialista, a qui acaben dient "gilipollas".
Categoria: Open Melon
Etiquetes: PSOE Congrés