Open Melon
Julia Otero i Àngels Barceló
Foto: Julia Otero i Àngels Barceló | Wikimedia Commons
Amnistia

Julia Otero i Àngels Barceló: punyals contra Junts i flors per a ERC

Temps de lectura: 3 minuts
Julia Otero i Àngels Barceló
Foto: Julia Otero i Àngels Barceló | Wikimedia Commons

Els mitjans de comunicació d'esquerres espanyols han atacat Junts durament per la negativa a la llei d'aministia i no han escatimat elogis per la posició d'ERC amb el seu "sí" al text de la norma.

Què en sabem? Dues periodistes catalanes de referència a Madrid han valorat la votació d'aquest dimarts al Congrés i coincideixen en el veredicte: Junts s'esquivoca i ERC l'encerta. 

Què ha dit Julia Otero? La presentadora de 'Julia en la Onda', d'Onda Cero, ha expressat la seva opinió sobre el debat de la llei d'aministia al programa 'Más Vale Tarde' de La Sexta. 

  • La periodista, nascuda a Galícia però educada a Catalunya, s'ha mostrat rotunda a l'hora de definir Junts: "Són la 'derechita' covarda de Catalunya". 
  • Per Otero, votar en contra de la llei d'amnistia i exigir un text més flexible demostra que Junts "no vol assumir ni una sola de les possibles responsabilitats que tindrien pels actes esdevinguts durant el procés".
  • La presentadora ha criticat la posició de Junts "davant la generositat de la gent d'ERC". 
  • Ha volgut destacar també que la majoria de líders d'Esquerra es van quedar a Catalunya, van assumir les seves responsabilitats, van ser jutjats i van estar anys a la presó.
  • Finalment, ha augurat que a Puigdemont no li sortirà bé la jugada: "El que fan amb aquesta covardia i aquest terror devastador a asseure's davant d'un jutge és donar la raó a García-Castellón, perquè, si tan segurs estan que no hi va haver terrorisme, com gairebé tots ho estem, si estan convençuts de tenir la raó, per què li volen donar la raó d'aquesta manera?". 

Què ha dit Àngels Barceló? La conductora de 'Hoy por Hoy' de la SER estava especialment molesta amb la jugada de Junts contra Pedro Sánchez al Congrés. 

  • "A Junts li correspon moure's ara i, si no ho fa, el govern espanyol li hauria de dir 'adiós, muy buenas', amb les conseqüències que això pugui tenir per a la resta de la legislatura", ha dit al seu editorial. 
  • En referència als de Puigdemont, Barceló ha advertit que "ja va sent hora de treure el poder a algú que només busca el seu propi benefici i que en cap moment no ha pensat en la resta dels catalans".
  • La presentadora ha afirmat també que "Junts va tornar a fer de Junts" en el sentit que "no només perquè va mantenir la incertesa en la votació fins a l'últim minut, sinó perquè va deixar clar que no li importa gens ni mica la normalització de la situació a Catalunya ni per descomptat la governabilitat i Espanya". 
  • Finalment, encara en relació a Junts, s'ha preguntat: "Posarà en risc una llei de la qual el líder Puigdemont és el principal beneficiat? Com explicarà a la resta de persones que van participar en el procés que els deixa tirats?"
  • I com Otero, amb la perspectiva sobre Catalunya des de la capital espanyola, ha dit que ERC "ha fet un esforç enorme" i els ha definit com a partit independentista "seriós, amb sentit comú i pragmàtic".