Open Melon
Juan José Giner, president popular de Rubí
Foto: Juan José Giner, president popular de Rubí | PPC
Política

El PP regala a l'alcaldessa socialista de Rubí un retrat del rei perquè compleixi la llei

Temps de lectura: 3 minuts
Juan José Giner, president popular de Rubí
Foto: Juan José Giner, president popular de Rubí | PPC

El PP de Rubí regalarà aquest dimecres a l'alcaldessa del municipi, Ana María Martínez, del PSC, un retrat del rei Felip VI per tal que compleixi el Reglament d'Organització, Funcionament i Règim Jurídic de les Entitats Locals, que estableix, a l'article 85.2, que s'ha de col·locar una efígie del cap d'Estat en un lloc preferent del Saló de Plens.

En detall: "Que al Saló de Plens de l'Ajuntament no hi sigui present, com és obligat, l'efígie de S.M. El Rei és una anomalia que no es pot permetre a una ciutat com Rubí i que no hauria de consentir una alcaldessa com la nostra", explica el líder de la formació popular del municipi, Juan José Giner.

  • "Entenem, però, que no hi ha mala fe en aquesta conducta, sinó simple distracció o manca de temps, així que ho posarem fàcil: hem contactat amb l'Administració General de l'Estat i ens han explicat com s'aconsegueixen aquests retrats del rei que veiem a tots els salons de plens del país: només cal demanar-los a Patrimoni Nacional", continuen els populars. 
  • Així, Patrimoni Nacional entrega aquests retrats a qui ho sol·licita en format electrònic de manera gratuïta, o també els pot entregar impresos en làmina oficial amb un cost: "Nosaltres ja hem demanat que ens enviï una làmina oficial. En vestit de gala i en format 50×60 cm", detallen.
  • El PP s'ofereix fins i tot per ser ell mateix qui pengi el retrat: "Li posem fàcil, ho hem demanat nosaltres, li lliurarem a l'alcaldessa i, si cal, ho penjarà el nostre grup municipal mateix". 
  • Des del PP veuen una "oportunitat històrica" de fer-ho tots junts. Asseguren que "en aquest Ajuntament abans es tenia molta més cura amb els símbols comuns". Com a exemple, recorda Giner, "se celebrava el Dia de la Constitució, atenent una proposta del PP, amb un acte institucional i ara fa anys que no es fa".

D'on venim? L'alcaldessa de Rubí va guanyar, per segona vegada, les eleccions municipals amb nou regidors i va ser escollida durant el ple del 17 de juny com a llista més votada amb 9 sufragis d'un total de 25 regidors.

Per acabar: El PP denuncia  que el consistori "fa més de 40 anys que no compleix la normativa" i insten els socialistes a "demostrar als constitucionalistes rubinencs la seva tasca en la defensa d'Espanya i els seus símbols": "Donem així una oportunitat al PSC de Rubí perquè compleixi la normativa vigent. A la legislatura de 1987-1991, el nostre grup municipal ja va sol·licitar que es tornés a posar l'efígie del rei, però va ser rebutjada".   

Categoria: Open Melon