Opinió
Xavi Domínguez
opinió

La culpa de Vox és teva

Vox és un perill, fins i tot per al PP, aviat se n'adonarà. Ayuso sembla que ho ha entès. Tots ho saben i tots miren cap a una altra banda, però què és Vox i per què actua com actua? Aquí algunes claus.

  1. Vox no és un partit, és un estat d’ànim. Un alimentador del descontentament, amb vocació de bomber piròman sense mànega.
  2. El representant més clar del populisme espanyol que per a cada problema té un culpable, però ni una sola solució.
  3. Un moviment que ha fet de la divisió i del maniqueisme una forma de comunicar efectiva, en què els altres cauen.
  4. Vox és un moviment que viu i crea el programa electoral amb els errors dels altres, no amb els seus encerts.
  5. Ha fet del masclisme, dels antivacunes, dels reaccionaris, dels homòfobs, una bandera actual com si no fos una vergonya representar-los. Que ho és.
  6. La maquinària de comunicació inclou les xarxes socials com a principal eix de comunicació, amb un objectiu, modificar l'opinió publicada perquè es converteixi en opinió pública. En alguns casos ho aconsegueixen.
  7. Viu de la divisió perquè a la unitat que tant anhelen no representen el fet de sentir majoritari, contràriament al que sembla, dividint a la dreta guanyen.
  8. Promouen l'ira com a mecanisme de mobilització electoral, sabedors que anar en contra dona més vots que anar a favor d'alguna cosa o algú.
  9. Soluciona amb venjança el descontentament, és la seva manera de veure la política.
  10. La seva principal maquinària de difusió són les reaccions dels altres davant de les seves declaracions, majoritàriament exagerades i provocadores, amb un sol objectiu, ser notícia per la reacció dels altres més que pel contingut.
  11. A Vox el mantenen viu totes les forces polítiques menys Santiago Abascal. Fa més per ells el Govern, els nacionalismes regionals, col·lectius LGTBIQ+ que el seu propi líder, sense capacitat, viu de les reaccions dels ofesos.
  12. Vox és producte del fracàs de la política tradicional. El problema no és parlar-ne, el problema és reaccionar al que diuen, i ho saben.
  13. Vox neix del descontentament, l’alimenta l'odi, els fa créixer econòmicament el PP als seus Governs i el mantenen viu els altres partits, reaccionant al que diuen.
  14. La crítica no mata, la indiferència sí. Vox ho sap, per això fa de tot per no ser ignorat. Els altres partits encara no ho han entès.
  15. Vox és fruit dels errors de la classe política, el primer, tenir-los en compte en un règim democràtic quan anhelen viure en un règim del 36 no democràtic.
  16. En definitiva, Vox és un fracàs col·lectiu, per no entendre la comunicació actual, és un altaveu dels oblidats que no entenen ideologia, però sí de necessitats.
  17. L'antídot a Vox no és pas l'enfrontament, és la ignorància.

 I si molesta, ho sento.

Categoria: Opinió
Etiqueta: VOX